Koronavírus
2020. április 01.

12 igazolt koronavírusos van Komárom-Esztergom megyében

A koronavirus.gov.hu-n megjelent a fertőzések száma megyei bontásban. Eszerint 12 Komárom-Esztergom megyeiben mutatták ki a koronavírust április elsejéig.

Április elsején reggel újabb koronavírusos betegekről és sajnos négy elhunytról is beszámolt a tájékoztató oldal, valamint nyilvánosságra hozták azt is, hogy megyénként eddig hány fertőzött van. Így 525-re emelkedett a fertőzöttek száma, és 20-ra az elhunytaké, miközben 40-re azoké, akik már kigyógyultak a betegségből.

Dr. Müller Cecília tiszti főorvos a keddi tájékoztatón is felhívta rá a figyelmet: a kijárási korlátozás azt is jelenti, hogy különleges indok hiányában senki nem változtathatja meg a lakhelyét jelenleg, így például aki a nyaralójában tartózkodik, annak egyelőre ott kell maradnia. Ez azért is fontos, mert minél inkább otthon maradunk, annál inkább el lehet laposítani a járványgörbét.

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint április 1-ig 12 fertőzöttet regisztráltak Komárom-Esztergom megye területéről. A szomszédos Győr-Moson-Sopron megyében 26, Fejérben 13, Veszprémben 10, míg Pest megyében (Budapestet leszámítva) 98 esetben fertőzött meg valakit a koronavírus. Az első fertőzéseket március 4-én jelentették be, a fővárosból: két hazánkban tanuló iráni diák kellett akkor kórházba szállítani.

Forrás:kemma.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek