Koronavírus
2020. április 01.

Jegyzői tájékoztatás

A koronavírus járvány mérséklésével, kezelésével kapcsolatos önkormányzati feladatok elsődleges ellátási kötelezettsége, továbbá a várható gazdasági nehézségekre történő felkészülés miatt szükség volt a 2020. évi önkormányzati költségvetés módosítására.

A védekezés költségét szükséges finanszírozni, ezért a költségvetésben átcsoportosításra kerültek a veszélyhelyzeti feladatok pénzügyi finanszírozása érdekében az önkormányzat részéről évről-évről önként vállalt támogatások összegének jelentős része (pld: települési képviselők önálló kerete, civil szervezetek, sportszervezetek támogatására irányzott pénzkeretek, művelődésre, rendezvényekre tervezett előirányzat, szolgáltatási, megbízási szerződések megszüntetése, tervezett beruházások átütemezése stb.).

A képviselő-testület tagjainak előzetes jóváhagyásával a 7/2020 (III.26.) számú polgármesteri rendelet április 1. napjával hatályon kívül helyezte a városi gimnáziumi, szakgimnáziumi és szakközépiskolai tanulmányi ösztöndíjról és a tanulók utazási támogatásáról szóló 16/2016-os önkormányzati rendeletet.

Az önkormányzat ezt a támogatást 2016. szeptemberétől-2020. március 31-ig tudta biztosítani a város két középfokú oktatási intézményében tanuló diákoknak.

A március hónapra esedékes ösztöndíj összege és az utazási költségtérítés még kifizetésre kerül, de április 1-től ezt a juttatást az önkormányzat már nem tudja biztosítani.

A megszüntetésről a diákok levélben értesítést kapnak.

A képviselő-testület veszélyhelyzet megszűnését követően az adott év költségvetési helyzetét figyelembe véve felülvizsgálhatja ezt a rendelkezést.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek