Koronavírus
2020. április 30.

Fontos munkát végeznek az önkéntesek

Az elmúlt hónap tapasztalatairól, az önkéntesek és segítők munkájának hatékonyságáról tartottak konzultációt szerdán délelőtt a Polgármesteri Hivatalban. Az értekezleten Szabó Mihály alpolgármester és Dr. File Beáta jegyző mellett önkormányzati fenntartású intézmények vezetői is részt vettek.

Mint elhangzott, az önkéntes rendszer eddig is hatékonyan működött, azonban fel kell készülni, hogy az egyre több karanténba kerülő személy miatt növekedni fog az ellátást igénylők száma. Legfontosabb feladat továbbra is a bevásárlás, a gyógyszerek beszerzése, a postai ügyintézés, valamint az ebéd kiszállítása.

Városunk óvodáinak dolgozói a kezdetektől bekapcsolódtak az önkéntes munkába. 27 fő végezte folyamatosan a tevékenységet, 6 fő maszkot varrt. Azonban az ovikban napról-napra nő az felügyeletet igénylő gyermekek létszáma, ezért hamarosan ki kell venni az óvónőket és a dajkákat a rendszerből.

A Szociális Szolgálat dolgozói eddig kevésbé vették ki részüket az önkéntes munkából, ők a létesítményeiken belül takarítottak, fertőtlenítettek, valamint pótolták az adminisztrációs hiányosságokat. Az intézmény vezetője továbbá elmondta: a kollégiumba átköltöztetett hajléktalanokon elvégezték az első koronavírus gyorstesztet, mely mindenkinél negatív lett. A hajléktalan szálló fertőtlenítése a napokban meg fog történni.

A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár 6 fővel kapcsolódott be az önkéntes munkába. Az intézményben jelenleg előre hozott karbantartási munkák /izzók, lámpák cseréje, zsinórpadláson található eszközök felülvizsgálata, technikai berendezések karbantartása stb./, valamint nagytakarítás folyik. A többi dolgozó home office-ban végzi munkaköri feladatait.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek