Intézmény
2020. május 04.

Elkezdődött az érettségi a gimnáziumban

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel megkezdődtek az érettségi vizsgák az oroszlányi Hamvas Béla Gimnáziumban. Valamennyi vizsgázónak és tanárnak maszkot, kesztyűt biztosítanak, a tantermekben pedig másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat.

Biztonsági intézkedések közepette, a szokottnál egy órával később, kilenc órakor az oroszlányi gimnáziumban is megkezdődött hétfő reggel a május-júniusi érettségi időszak. Az első napon 66 diák ír magyar nyelv és irodalom középszintű érettségit az intézményben. Ezt követik a héten a matematika, a történelem, valamint az angol és német nyelvvizsgák.

Az gimnázium részéről 18 pedagógus segíti a beléptetést és vesz részt a vizsgaidőszak alatt a terem- és folyosói felügyeletben. Az ő munkájukhoz besegítőként 7 általános iskolai tanár is csatlakozott. A vizsgák zavartalan lebonyolítását a rendőrség és a polgárőrség segíti.

A vizsgák előtt alaposan kitakarították az épületet, ellenőrizték a mosdók felszereltségét és tisztaságát, illetve az érettségi ideje alatt is folyamatos a takarítás az iskolában.

„Köszönettel tartozunk Oroszlány Város Önkormányzatának és a Tankerületi Igazgatóságnak a fertőtlenítők, tisztítószerek, maszkok és gumikesztyűk folyamatos biztosításáért, melyek segítségével az előírásoknak megfelelően felkészülhettünk a vizsgákra, és így a mai napon zökkenőmentesen elkezdődhetett az érettségi”- mondta dr. Radványiné Varga Andrea, az intézmény igazgatója.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek