Hír
2021. január 05.

Ítélet született a könyvelővel szemben

A Tatabányai Törvényszék – mint másodfokú bíróság – sikkasztás és más bűncselekmények elkövetése miatt ítéletet hozott az Oroszlányi Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság volt könyvelőjével szemben.

Ahogy azt 2017 júliusában közöltük, ismeretlen elkövető ellen tett feljelentést a rendőrségen Lazók Zoltán, Oroszlány polgármestere, az Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság elnöke, miután kiderült, hogy a szervezet folyószámlájához tartozó bankkártyával összesen 23 esetben, 3,75 millió forint készpénzfelvétel történt.

A városvezető akkor arról tájékoztatott, hogy 2017 júniusában olyan információk jutottak az egyesület vezetésének a birtokába, mely alapján felmerült annak gyanúja, hogy a tűzoltóság munkavállalói után befizetendő szolidaritási adók (munkavállalói és tb járulékok) nem minden esetben kerültek bevallásra, ezeket az összegeket valaki a folyószámláról készpénzben felvette és azt eltulajdonította.

Felmerült annak gyanúja is, hogy a korábbi években hasonló módon történhetett készpénzfelvétel, valamint a korábbi években is elmaradhatott a tűzoltóság dolgozói járulékainak befizetése.

A szervezet könyvelőjét elszámolásra szólították fel, amit nem tudott maradéktalanul teljesíteni, így 2017. június 30-ai hatállyal azonnali felmondással munkaviszonyát megszüntették, és megtörtént ismeretlen tettes ellen a feljelentés.

Az ügy hosszas vizsgálata után 2020. november 12-én a Tatabányai Törvényszék másodfokon ítéletet hirdetett. A vádlott könyvelőt – halmazati büntetésül – 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 évre felfüggesztette. Ezen felül az Oroszlányi Tűzoltó-parancsnokság részére 9.345.602.-Ft kártérítést kell fizetnie és kötelezték 792.470.-Ft bűnügyi költség megtérítésére.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek