Hír
2021. január 18.

Dermesztő fagy

Az Időkép hőtérképének adatai szerint hétfőn hajnalban Oroszlányban mínusz 16,2 fokot mértek, amely a legnagyobb hideget jelentette az országban.

Valóban, az előrejelzéseknek megfelelően a mostani tél legfagyosabb éjszakáján vagyunk túl. A várt mínusz húsz fokos extrém hideget hétfő hajnalban a higanyszálak Komárom-Esztergom több településén is megközelítették. Az Időkép hőtérképének adatai szerint a legzimankósabb reggelre Oroszlányban ébredtek az emberek.

A tél hosszú idő után megmutatta igazi dermesztő arcát is. Ezt támasztják alá a hőtérkép kora reggeli, 6 óra 30 perckor mért adatai is, amelyek azt igazolják, hogy hétfő hajnalban megyénkben, egészen pontosan Oroszlányban volt a leghidegebb. A bányászvárosban mínusz 16,2 fokot mértek. Nem sokkal maradt el ettől Tatabánya és Dorog sem, ugyanis mindkét városban mínusz 15,5 fokot mutatott a hőmérő reggel félhétkor. Tatán is elő kellett venni a munkába igyekvőknek a legmelegebb ruházatukat, ott is dermesztő hideget, mínusz 14,4 fokot mértek.

Forrás:kemma.hu


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek