Szombaton a szlovák tájházban hirdették ki „A legszebb konyhakertek” pályázat eredményeit, amellyel kapcsolatban még áprilisban fordult a város lakóihoz az Oroszlány és Térsége Civil Szervezeteinek Egyesülete.

Öt évvel ezelőtt Karcagról indult a program, és az önkormányzathoz érkezett levelüket olvasva gondolt arra az egyesület vezetése, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés, ezért felvállalta a szervezőmunkát. A program koordinátora Elekes Lászlóné lett, aki olyan társakat nyert meg az ügynek, akik értő szakemberek, segítők voltak a szervezésben, vagy „csak” szerették megművelni a kertjüket, és kíváncsiak voltak mások tapasztalataira. Ők lettek egyben a zsűri tagjai is Kis Imréné elnökletével.

Tagok: Kostyál Pál, Nyitrai Károlyné, Szabó Istvánné, Szedlák Jánosné, Szikszai Istvánné és Elekes Lászlóné. A kertekről készült fotók elkészítésében segítségükre volt Babér Zoltán, valamint Elekes László.

Az alapos szervezőmunkának köszönhetően 29-en jelentkeztek a város különböző területeiről, hat kategóriában. Június és július végén szemlézték a kerteket és sok helyen találtak csodákat, amiket több mint másfélezer fotón örökítettek meg.

Eredmények
Kategória (Mini 50 m2-ig)

 1. Molnár Sándor és neje, Madách u
 2. Kis Péter és neje Balassi u.
 3. Gibicz Ferencné, Sallai u. (különdíjas is)

Normál 50 m2 felett:

 1. Somlói József Gáspár,és neje, Eszterházy u.
 2. Pilis Jenő és neje, Mészáros L. u.
 3. Zajácz Gyula és társa, Széchenyi u.

Zártkert 1 (zöldséges)

 1. Kostyál Pál és neje, valamint unokájuk, Kenderföld dűlő

Zártkert 2 (gyümölcsös)

 1. Maczalák Pál és Maczalák Ildikó és két unoka Alkotmány u.

Zárkert 3 (vegyes)

 1. Szabó István Lajos és neje, Bokodi tópart
 2. Richter Kálmán és neje, Svandovszky dűlő
 3. Kis József és neje, Majk Madárhegy

Közösségi/intézményi: 1. Önkormányzati Szociális Szolgálat Csillag Szolgáltató Pont, Nyíres dűlő, szakmai programvezető: Nagy-Cserhalmi Katalin, civil szervezet: Monte Corona Műemlékvédő Egyesület, Majk, képviselő: Varga Eszter,

Különdíjak: A legidősebb korosztály képviselőinek, akik 80 év felettiek: Gibicz Ferencné (81 év) Sallai u, Tordai József (83 év) Scvandovszky dűlő, Végh József (82 év) Majk Madárhegy,

A díszkertben megvalósított konyhakert tulajdonosoknak: Kozma Gizella Nyíres dűlő, Marton Béla Kecskédi u, Szedlák Jánosné, Alkotmány u.

2017. August 11., 15:33