Intézmény
2020. április 01.

Óvodai beiratkozás

Az emberi erőforrások minisztere egyedi eljárási szabályokat határozott meg a 2020/2021. nevelési évre történő óvodai beiratkozásról a veszélyhelyzetre való tekintettel.

Oroszlány Város Óvodái 2020. április 21-ig hivatalból felveszi a városban lakóhellyel rendelkező gyermekeket, a szülőket a felvételről írásban értesíti. A beiratkozáshoz szükséges iratokat a gyermek első óvodai nevelésének napján kell majd bemutatni.

Oroszlány Város Óvodái felvételi körzete a város teljes területe. Az Óvoda vezetése minden tőle telhetőt megtesz, hogy a felvétel a gyermekek érdekeit szem előtt tartva történjen az egyes óvodai telephelyeket érintően.

A kötelező felvételt biztosító óvodai telephelyek körzetei megtalálhatók Oktatási Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) a KIR hivatali ügyek menüpont Köznevelési intézmények körzethatárait tartalmazó publikus nyilvántartás pontjában vagy a https://kir.hu/korzet oldalon vagy letölthető a tájékoztató végén található linken.

Ha tehát a szülő olyan óvodába szándékozik beíratni a gyermekét, amely egyébként is a kötelező óvodai felvételt biztosítja a számára, akkor nincs szükség intézkedésre az óvoda felé. Az óvoda az ilyen gyermekekre számít, és a férőhelyet biztosítja számukra. Amennyiben egyedi kérésük van (pl. csoport) kérjük, hogy azt jelezzék a 30/ 622 4881-es telefonszámon.

Amennyiben a szülő másik óvodai telephelyre szeretné íratni gyermekét, mint ahová tartozik, akkor kérjük, hogy szándékukat „Nyilatkozat”-on 2020. április 20-ig jelezzék az aprokak@ovilap.hu címen vagy a 30/622 4881-es telefonszámon.

Ebben a következő adatokat adják meg: a gyermek neve, születési ideje, helye, a szülők neve, lakcíme, elérhetősége; melyik óvodát kéri, indoklás. Az óvoda a szándéknyilatkozatok alapján 2020. április 30-ig dönt a kötelező felvételi körzetébe nem tartozó gyermekek óvodai felvételéről, erről értesíti a szülőket.

Kérjük, hogy a Nyilatkozatot kitöltve juttassák el 2020. április elsejétől aprokak@ovilap.hu a címre.

A Nyilatkozatok papír alapon is elérhetőek és leadhatók Oroszlány Város Óvodái központjában, a Brunszvik Teréz Óvodában (2840 Oroszlány, Bánki Donát út 67.).

Azok az oroszlányi lakosok, akik gyermeküket NEM Oroszlány Város Óvodáiba akarják beíratni, a kiválasztott – magán, egyházi, más települési- óvodába 2020. április 2-április 17. között jelentkezhetnek.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek