Hír
2020. november 30.

Adománygyűjtés

A hétvégén szervezte meg az Élelmiszerbank a már hagyományossá vált karácsonyi adománygyűjtését, melyben közreműködő szervezetként az oroszlányi Önkormányzati Szociális Szolgálat is részt vett.

Koronavírus
2020. november 30.

COVID-19

Információk COVID-19 tünetek esetén: mikor mit tehetünk? címmel lakossági tájékoztatót állított össze a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikája és Magatartástudományi Intézete. Az anyag számos hasznos információ mellett kiemeli, hogy a COVID-19 okozta egyes tüneteket miként tudjuk otthon kezelni, és milyen panaszok fellépése esetén van szükség azonnali segítségre és a mentő hívására.

Sport
2020. november 30.

Vereséget szenvedtek a kosarasok Debrecenben

Ötpontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata az OSE Lions ellen a hatodik fordulóból bepótolt bajnokin. A tartalékos hazaiak már 20 ponttal is vezettek a negyedik negyedben, de a nagyot küzdő oroszlányiak visszajöttek a mérkőzésbe, s csak az utolsó másodpercekben dőlt el a találkozó.

Hír
2020. november 29.

Advent

Advent a keresztény kultúrkörben a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig tart. Advent első vasárnapja, amely Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti.

Hír
2020. november 29.

Gyertyagyújtás

Advent első vasárnapján Lazók Zoltán polgármester – a pandémiás helyzetre való tekintettel – az előző évektől eltérően egyedül gyújtotta meg a város adventi koszorújának első gyertyáját.

Hír
2020. november 28.

Advent idején nagyobb a lakástüzek veszélye

Vasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, ezzel elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka. Ha azonban nem biztonságos koszorút veszünk vagy készítünk, esetleg nem megfelelő helyre tesszük az adventi díszt, könnyen bekövetkezhet a baj, amikor már csak a tűzoltók segíthetnek.

Egészség
2020. november 27.

A magyar véradók napja

Először 1954. november 27-én adományoztak kitüntetéseket a sokszoros véradóknak. Ebből az alkalomból a Magyar Vöröskereszt 1987-ben javasolta, hogy 1988-tól kezdődően november 27. legyen a magyar véradók napja Magyarországon.

Hír
2020. november 26.

Csípős orvosság

Régen gyógyító tulajdonságai miatt ismerték, ma már inkább fűszerként használjuk, de a torma még mindig praktikus és olcsó "orvosság". Gyökeréből tinktúrákat, szirupot, bort, ecetet, lisztet vagy macerált oldatot is készítenek.


Találatok száma: 82db

Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek