Hír
2021. november 29.

Kitüntették az oroszlányi egészségügyi intézményt

A megyei közgyűlés által alapított Komárom-Esztergom Megyéért díjat és a Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat adták át november 26-án délelőtt a megyeházán.

Az elismeréseket minden évben azok kapják, akik a megye életében munkásságukkal, életművükkel maradandó értéket teremtenek. Idén a pandémia leküzdésében áldozatos szerepet vállaló egészségügyi és szociális dolgozók, a „segítők” kerültek az elismerések középpontjába. Az ünnepélyes átadón Komárom-Esztergom Megyéért Szakmai Díjat kapott az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet.

A szakrendelő Alkotmány úti épületét 1982-ben adták át, azóta működik önálló intézményként, mely az Oroszlányi Járás járóbeteg-szakellátó központja: 29 szakrendelést működtet, köztük röntgen- és ultrahang diagnosztikai ellátást, labordiagnosztikát, speciális gyermekellátásokat és gondozói szolgáltatást. Mindezek mellett az egészségügyi központ az alapellátások területén foglalkozás-egészségügyi alapellátást is biztosít.

Oroszlányban a szakorvosi rendelő mellett Ápolási Intézet is működik melyet 2003-ban adtak át. A fekvőbeteg szakellátás 70 ággyal rendelkezik, 95% feletti folyamatos ágykihasználtság mellett. Az ápolási osztály területi ellátási kötelezettsége több mint 34 ezer főre terjed ki.

A szakrendelő és az Ápolási Intézet feladatellátást jelenleg 18 fő szakorvos, 76 fő szakdolgozó, 32 fő egyéb alkalmazott, 12 fő közreműködő szakorvos látja el. A koronavírus járvány kezdetekor jelentős intézkedéseket tettek a betegek védelme érdekében.

2021. február 24-től oltópont is megkezdte itt a működését. Ez ideig kb.16.000 oltást adtak be. A pandémia alatt nyújtott szakmai tevékenységüket mindenkor a rugalmasság, folyamatosság, magas szintű szakmai munka, proaktivitás, nyitottság jellemezte, melyben fejlesztő ötleteikkel együtt komoly bázisa jelenleg is a járvány leküzdését biztosító megelőző tevékenységnek.

Az oltópont működtetésében kiemelkedő munkát végez és személyes elkötelezettje a munkának Dr. Varju János főigazgató, Nádas Éva ápolási igazgató, Hegyaljainé Bors Márta intézetvezető asszisztens és Kulcsár Gergely informatikus.

Forrás: KEM Önkormányzat


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek