Hír
2023. július 01.

Semmelweis Nap

A Hamvas Béla Gimnázium dísztermében köszöntötték pénteken délután az oroszlányi egészségügyi dolgozókat, Semmelweis Nap alkalmából.

Lazók Zoltán polgármester beszédében a következőkre hívta fel a figyelmet: „A rendszerváltás óta jóval több, mint egy tucat irányítója volt az egészségügynek, ugyanennyi koncepcióval, elképzeléssel, s kérdezem én: egészségesebb-e a magyar nép, mint korábban? Önkormányzatunk lehetőségeihez mérten, sokat tesz azért, hogy az oroszlányi emberek ellátása biztosítva legyen. Minden erőfeszítést megteszünk a háziorvos hiány kezelésére. Nagy gondot okoz továbbá a felnőtt és gyermekorvosok nyugdíjba vonulása, akiknek pótlása szintén nehéz feladat elé állítja Önkormányzatunkat. A világot a hősök viszik előbbre, olyanok, mint Semmelweis Ignác, és a világot a hétköznapi emberek tartják a vállukon, névtelenül, kitartóan, olyanok, mint Önök itt valamennyien. Példaként tekintve nagyjainkra, örökül fogadva a tudást és bátorságot, nem dicsőségért, vagy társadalmi rangért, hanem a betegek érdekében. Önök az oroszlányi és a kistérségi emberek gyógyításában vesznek részt, valamint segítenek a betegségek megelőzésében, abban, hogy megőrizzük egészségünket. Köszönöm, hogy türelmesek velünk, hogy városunkban dolgoznak, velünk vannak, gondoskodnak rólunk!”

A városvezető külön megköszönte a védőnők munkáját, akik július 1-től a vármegyei kórházhoz rendelve működnek tovább.

Dr. Varju János, a Szakorvosi és Ápolási Intézet főigazgatója elsősorban a megvalósult és tervezett fejlesztésekről tájékoztatta a jelenlévőket, nem kihagyva a nehézségeket, problémákat sem. Ismételten megköszönte a tavaly szeptemberben, az Egészségváros program keretében a Richter cég által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt, melyet Oroszlány és a környező települések lakosai megdupláztak, így közel 7 és fél millió forint adományt kapott a helyi szakorvosi intézmény betegbehívó rendszer kiépítésére, mely október 1-én kezd el rendeltetésszerűen működni.

Végezetül megköszönte az egészségügyi dolgozók – ápolók, mentősök, orvosok, gyógyszerészek – áldozatos munkáját. Az ünnepi gondolatokat követően elismerések átadására került sor. A kitüntetettek névsorát a mellékletben olvashatják.

A rendezvényt kulturális műsor színesítette, melyen a Silhouette Balett táncosai mellett Herczog Ricsi harmonikás is fellépett.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek