Hír
2023. július 11.

Elkészült a KRESZ-pálya

A Cultplay projekttel kapcsolatosan 2023. június végén elkészült a Haraszthegyi tematikus játszópark melletti KRESZ-pálya és rendezvénytér, mely a látogatók számára már használható.

A fejlesztés az SKHU/1601/1.1/209 azonosítószámú, CULTPLAY – Interactive Thematic Parks – Innovative Use of Cultural Heritage (Interaktív tematikus parkok – a kulturális örökség innovatív használata) című projekt keretében valósulhatott meg Oroszlányban.

A projekt támogatási összegének felhasználása során maradványforrásból készült el a korábbi kosárlabda pálya helyén az a betonozott és elkerített rendezvénytér, melyre kerékpáros pálya is felfestése került. A festett nyomvonal mellett a város meglévő rendezvénysátrának felállítására alkalmas terület került kialakításra, a sátor lerögzítéséhez szükséges lefogatási pontok kialakításával. A terület alkalmas civil rendezvények és testvérvárosi találkozók lebonyolítására is.

A CULTPLAY projekt keretében Oroszlányban a vágsellyei kastély mintájára létesült tematikus játszópark, melyet 2021. óta használhatnak a látogatók.

A teljes projekt 2018. január 1. és 2023. június 30. között valósult meg 330.000 euro költségvetésből.

A projekt részletes leírása az alábbi linken keresztül érhető el: onkormanyzat/unios-projektek/cultplay-interaktiv-tematikus-parkok-letrehozasa-a-kulturalis-orokseg-innovativ-hasznalata


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek