Hír
2023. július 15.

Mi lesz az italdobozok sorsa?

Mint már korábban megírtuk, 2023. július 1-től a MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU), mint Koncessziós Társaság és annak szerződött partnerei végezhetik a települések szilárdhulladék gyűjtését.

Hogyan befolyásolja ez az áruházakban a PET palackok és alumínium italdobozok átvételét? Ez ügyből kifolyólag megkérdeztünk négy oroszlányi áruházat, választ kettőtől kaptunk.

Tesco: „A jogszabály-változások miatt 2023.07.01-től áruházainknak csak ellenérték szolgáltatása nélkül van lehetőségük átvenni a vásárlóktól a PET palackokat és az alumínium italdobozokat. Továbbra is biztosítjuk ezek átvételét, azonban ellenérték fizetése nélkül.

A változás nem érinti a betétdíjas üvegeket, azok a korábbi gyakorlathoz hasonlóan pénzért visszaválthatóak, az automaták meghibásodása esetén a vevőszolgálati pultnál van lehetőség azok átadására.

Lidl: „2023. július 1-től automatáink az üvegeket ingyenesen, míg a PET palackokat 1 Ft-os, az aludobozokat pedig 2 Ft-os darabáron veszik vissza”.

Csak reménykedni tudunk abban, hogy a változások miatt az italdobozok tömkelege nem városunk nyílt vizeit, parkjait, közterületeit lepi majd el!


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek