Hír
2023. augusztus 06.

A Közbeszerzési Munkacsoport döntései

Júliusban Oroszlány városa megkapta a kormányzati hozzájárulást ahhoz az 500 millió forintos hitelfelvételéhez, amelyről még tavasszal a költségvetés elfogadásakor döntött a képviselő-testület, s melyet kizárólag energetikai fejlesztésekre fordít a város.

A Közbeszerzési Munkacsoport augusztus 1-i ülésén tárgyalt és döntött az első három beruházásról, amelyek ebből a hitelösszegből valósulhatnak meg.

1. Az oroszlányi Idősek Gondozóháza külső energetikai fejlesztése

Az eljárás során beérkezett 11 ajánlat közül kétkörös ajánlattétel után a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft-t választotta ki a Közbeszerzési Munkacsoport. Ez az ajánlat volt a legjobb ár-érték arányt megtestesítő (a kiírás alapján a legmagasabb összpontszámú) érvényes ajánlat.

A beruházás során

  • 65 db nyílászárót cserélnek újra
  • leszerelik és felújítják az ablakok előtti védőrácsokat, az ablakok műanyag párkányokat kapnak
  • cserélik az előtetőt
  • mintegy 530 m2-nyi homlokzatszigetelés készül 15 cm és 4 cm vastagságban
  • 60 m2-en szigetelik a lábazatot 15 és 20 cm vastagságban
  • 1000 m2 15+5 cm vastagságú padlásfödém szigetelés készül
  • kb. 590 m2 homlokzat- és lábazati vakolat kerül a falakra
  • valamit 1.200 m2 új tető készül, ami magában foglalja a tetőhéjazat bontását, a tetőszerkezet felülvizsgálatát, új cserepes lemezfedést, bádogozással és tetőkibúvók beépítésével.

A munkáért a kivitelező bruttó 84.340.123,- Ft ellenszolgáltatást kap, és azt 2023. november 30-ig át kell adnia.

2. Elindulhat a közvilágítás korszerűsítés III. üteme

Az eljárás során beérkezett 5 ajánlat közül kétkörös ajánlattétel után a Fénysport Lux Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 72.377.300,- Ft -os ajánlatát választotta ki a Közbeszerzési Munkacsoport, mint a legjobb ár-érték arányt megtestesítő (legmagasabb összpontszámú) érvényes ajánlat.

A nyertes ajánlattevő feladata 2023. november 13-ig a város belterületén a 2022. év decemberében ideiglenesen üzemen kívül helyezett, de a közvilágítás korszerűsítés I. és II. ütemével nem érintett 713 db lámpatest cseréje korszerű LED lámpatestekre.

Emlékeztetőül az első fejlesztési ütemben 110 lámpatestet korszerű LED fényforrásra cserélt le az önkormányzat saját költségén, mintegy 11.5 millió forintért. A második ütem közbeszerzési eljárása már lezárult, a kivitelezővel az önkormányzat megkötötte a szerződést, aki az alapján október 16-ig további 356 db lámpatestet cserél ki a korábban üzemen kívül helyezettek közül.

3. Döntés született arról, hogy az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal energetikai korszerűsítésének második lépéseként az önkormányzat közbeszerzési pályázatot ír ki a klímarendszer átépítésének tervezésére és kivitelezésére.

A város egyik legkorszerűtlenebb épülete a Közös Önkormányzati Hivatal, amin az 1970-es évek óta nem történt jelentősebb felújítás. Szükségessé vált a már teljesen elavult fűtés, villamoshálózat, informatikai hálózat fejlesztése, ezen felül a tető és az épület teljes szigetelése, továbbá a nyílászárók cseréje is elengedhetetlenné vált. Az épület nem méltó helye a hivatali és az önkormányzati feladatellátásnak, az ügyfelek kulturált, XXI. századi kiszolgálásának.

Az épület lapos tető szigetelésének átépítésére július 19-én írták ki a közbeszerzési eljárást, mely EU-s pályázati forrásból valósul majd meg. A klíma rendszer átépítésére pedig most, a Közbeszerzési Munkacsoport döntése alapján kerülhet sor. Ezt követi majd az ablakok cseréje, amihez szintén szükséges a most kiírt tervezési pályázat eredménye.

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek