Hír
2023. augusztus 15.

Ismét tolódik a környei elkerülő út megépítése

Megjelent az a 24 kiemelt állami beruházás, amely „honvédelmi célok érdekében” mégis zöldutat kaphat a következő években. A környei elkerülő szakasz nincs köztük...

A kormányzat már tavaly nyáron bejelentette, hogy a költségvetési takarékosság érdekében csaknem 300 tervezett állami beruházást töröl. Idén májusban pedig megjelent az a rendelet, amely szerint május 23-ával megszűnik minden, a kormány által felfüggesztett vagy megállított, központi költségvetési forrásból finanszírozott beruházásról szóló szerződés.

A kormány az 1342/2023 számú, július 31-i határozatában azonban mégis huszonnégy közúti beruházás azonnali elindítása mellett döntött azzal az indokkal, hogy a megmentett beruházások kiemelt társadalmi, politikai, gazdaságfejlesztési jelentőségűek és „a Magyarország szomszédságában zajló háború idején a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében” szükségesek.

Nos, kedves oroszlányiak, és még sorolhatnánk a környei dugókat elszenvedőket…! Sajnos a környei elkerülő út megépítése most úgy tűnik mégsem kiemelt gazdaságfejlesztési vagy társadalmi jelentőségű, ezért marad a törölt beruházások között.

Az Oroszlányi Városi Televízió értesülése szerint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyilatkozott arról is, hogy a fenntartása alá tartozó Kecskédi és Dózsa György utak sem tartoznak a fontos útszakaszok közé, azokat csak akkor javíthatják, ha azonnali beavatkozást igényelnek. A balesetveszélyessé vált kátyúkat igyekeznek azonnal javítani, ha erre még sincs lehetőségük, akkor ideiglenes táblázással jelzik az úthibát a közlekedőknek. Mint ahogy tapasztalható ez hetek óta a Dózsa György úton beszakad úttest esetén is.

Megújul viszont augusztus folyamán az Oroszlány és Kecskéd közötti út 970 méteres szakasza, így ha Tatabányára továbbra sem, legalább Kecskédig kevesebb kátyút kerülgetve juthatunk majd el.

Fotó: illusztráció


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek