Hír
2023. december 04.

Elkezdődött az adventi rendezvénysorozat

December 3-án kigyúltak az ünnepi fények, elkezdődött a négy héten át tartó adventi programsorozat és vásár Oroszlányban a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtárban, valamint a Szent Borbála téren.

A nyitónap a Fénnyel Festők Fotóklubjának kiállításával kezdődött, melyet Juhász Attila fotóművész, a klub vezetője és Körtvélyfáy Zoltán közművelődési szakember ajánlott a közönség figyelmébe.

Ezt követően nyolc fellépő közreműködésével „Megjövendölve volt régen” címmel a XXXII. Adventi Népdalköri Találkozó vette kezdetét a színházteremben, melyet Baráth Domonkos önkormányzati képviselő nyitott meg, a következő gondolatokkal: „Az ének megszépíti az életet, az éneklők másokét is - vallotta Kodály Zoltán. Amikor ünnepelünk, örülünk, gyakran dalra fakadunk, a dalok mindannyiunknak segítenek megélni az ünnepet. Ezért is példaértékű a mai találkozó ebben az elidegenedett világban”.

A csodálatos népdalok után az első adventi gyertya meggyújtására került sor a szabadtéri színpadon, Lazók Zoltán polgármester, Farkas Etelka evangélikus lelkész, dr. Deés Szilvia, az Oroszlány Barátainak Köre elnöke, valamint népdalköri találkozó fellépőinek közreműködésével.

A megható percek után az Oroszlányi Evangélikus Kórus, majd a DanceReform Showtánc Egyesület adott ünnepi műsort, az est zárásaként pedig az All Comes Back formáció lépett színpadra.

Szabó Tamás szájharmonikás és Nemes Zoltán zongorista a ’90-es évek óta játszik együtt. Zenei sokoldalúságuk a blues és a boogie-woogie műfaján túl a klasszikustól a jazz-en át, egészen a legkülönbözőbb műfajokig merészkedik. Oroszlányi fellépésükön a blues gitározás hazai nagykövete, Benkő Zsolt is csatlakozott hozzájuk.



Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek