Hír
2024. április 16.

Civilek a középpontban

Hétfőn Szakmai Napot és Térségi Civil Fórumot szerveztek az oroszlányi művelődési ház kamaratermében, melyet Székely Antal a Humán Bizottság elnöke nyitott meg.

A rendezvényen elsőként a Nemzeti Művelődési Intézet projektjeit mutatta be Kutenics Kinga Katalin, Komárom-Esztergom Vármegyei igazgatóhelyettes. A vetített képes prezentáció a Pajtaszínház, a Bűvös-Bábos, az Aszakkör, a Petőfi Kulturális Program tevékenységeit vázolta, de kitért a Közösségépítő Kultúránk kirándulásaira is.

Ezt követően a helyi Szenior Örömtánc, majd a tatai Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság bemutatkozása következett, Borsó Tibor elnök közreműködésével.

A délelőtti programok zárásaként Műhelymunka címmel a fiatalságról, a kapcsolat- és közösségépítés fontosságáról értekeztek a jelenlévők.

Az ebédszünetet követően "Elődeink nyomában" elnevezéssel tartottak visszatekintő fórumot a 70 éves Oroszlány tiszteletére, majd a jövőről egyeztettek civil szemmel.

A továbbiakban – félórás kisfilmek segítségével – bemutatkozott az Oroszlány és Térsége Civil Szervezeteinek Egyesülete, a Falu Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, a Bokodi Nyugdíjas Klub Egyesület, a Hölgyklub, valamint Oroszlány Barátainak Köre.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek