Hír
2024. április 18.

Európa Napra készül Oroszlány

Egy hetes, nagyszabású nemzetközi rendezvénysorozattal készül az idei Európa Nap ünneplésére városunk.

A május 6-12. között tervezett programokat Oroszlány Város Önkormányzata egy sikeres Interreg pályázat támogatásával valósítja meg. A rendezvény részleteit szerdán délelőtt egyeztették a szervezők.

Mint elhangzott, az esemény menetében gyerekek és felnőttek egyaránt érintettek lesznek. Három testvérvárosból – a lengyelországi Konskieból, a németországi Plochingenből és a szlovákiai Vágsellyéről – érkeznek 4 fős diákcsoportok kísérőikkel, akikhez a helyi Hamvas Béla Gimnázium tanulói csatlakoznak majd.

A diákok fő „bázisa” a Digitális Tudásközpont lesz, ahol egy városépítő projekt megvalósításán fognak ügyködni. A munka mellett délutánonként közös, angol nyelvű kulturális program tanulásán is részt vehetnek, de természetesen lesz kikapcsolódási lehetőség is: tekézni és uszodába mehetnek, ellátogathatnak a Szlovák Tájházba és a Bányászati Múzeumba is.

Lesznek kísérő programok, melyhez csatlakoznak majd a partnertelepülések felnőtt delegációi. Május 8-án avatják fel az új testvérvárosi táblát a Szent Borbála téren, május 9-én Európa Nap est lesz a művelődési ház színháztermében, május 11-én Szlovák Kulturális Est lesz a szabadtéri színpadnál, továbbá egész héten látható lesz egy szintén szlovák fafaragó kiállítás a Kölcsey aulájában.

A rendezvénysorozathoz csatlakozik a május 6-31. között megtekinthető „Élet az EU-ban” című rajzverseny kiállítás a Hamvas Béla Gimnáziumban.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek