Hír
2019. augusztus 15.

Már nem Polgárdiba viszik

Több mint 18 milliárd forintos fejlesztést hajt végre a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Rendszer.

A hulladéklerakó fejlesztését a VERTIKÁL Nonprofit Zrt. saját erős beruházásként valósította meg. Az Oroszlányra jutó 2 milliárd forintnyi forrást egyrészt a VERTIKÁL, másrészt a KDVHÖT, harmadrészt az oroszlányi önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Program iroda által elnyert támogatás fedezi.

A következő két évben az ellátási területen 41 ezer kukát osztanak majd szét, így a kommunális mellett külön kell majd gyűjteni a csomagolási hulladékot (pet palack, papír, sörösdoboz). Ezeket a lerakón válogatják majd szét.

Az új deponia azt jelenti, hogy nem a polgárdi lerakóba, hanem ismét Oroszlányba viszik a hulladékot, a szeptemberi lomtalanítás hulladéka is ide kerül már. A bővítést követően 210 ezer köbméter befogadására alkalmas, és sokkal lassabban fog betelni, mint a korábbi.

Külön gyűjtik a csurgalékvizet egy 1900 köbméteres, erre a célra készített medencébe, aminek a vizét vissza is locsolják a deponiára, mely szintén a környezetvédelmet és a térfogatcsökkentést szolgálja.

A deponia műszaki védelemmel ellátott, kavicságyon komoly vízszigetelés van, nem jut a talajba semmilyen káros anyag. A vízszigetelést több méter murvás réteg védi, és az egész alatt geoelektromos szondák vannak, amik jelzik, ha bármi miatt kilyukadna a talajvédelem.

19 új kukásautó mellett 3 konténerszállító is hadrendbe áll a héten, hogy még gördülékenyebb legyen a hulladékgyűjtés és szállítás. A korábbi járműpark 21 autója 15 évet meghaladó átlagéletkorú volt, többségük selejtezésre kerül. Ezek 30 település 85 ezer lakóját látják el.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek