Hír
2019. augusztus 26.

108 évesek

Kellemetlen, esős időben ünnepelte fennállásának száznyolcadik évfordulóját az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület vasárnap. A Szent Flórián téren tartott megemlékezésen Tyukodi József elnök köszöntötte a meghívott vendégeket, köztük Lazók Zoltán polgármestert.

A Himnusz elhangzását követően az önkormányzat, a társszervezetek, valamint a katasztrófavédelem képviselői helyezték el koszorúikat a kopjafánál, majd az ünnepséget követően Tyukodi József számolt be az elmúlt év eseményeiről.

Mint elmondta, Oroszlányban az első tűzoltó szertár 1898-1899. között épült társadalmi összefogással. Az egyesület részt vett a falu és a község tűzvédelmi munkájában, de tevékenységének nagyobb részét ebben az időben, a tájékoztatásban és a megelőzésben tudta igazán kifejteni. Az egyesület megalakulásának ideje 1911. augusztus 28. és az első parancsnoka László Gusztáv volt.

- A BM. Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázatot írt ki 2019-ben az önkéntes tűzoltó egyesületeknek. Ezen 249 ezer forintot nyertünk szak- és védőfelszereléseket. A város társadalmi célú pályázatából 200 ezer forint érkezett a számlánkra, amiből gépkocsink éves biztosítási díját, a műszaki vizsgát, tudtuk rendezni, a maradékból az ifiknek és a tagoknak sapkát, pólót hímeztettünk a versenyekre és az évfordulókra.

- Az ÖTE taglétszáma 29 fő plusz 5 fő pártoló és 14 fő ifjúsági önkéntes. A jövő és a cél, hogy a már profi ifi csapattal ismét meglátogassuk az iskolákat és tájékoztatókkal, bemutatókkal egybekötött tagtoborzást tartunk, mert sajnos általános iskolai tanulmányait többen befejezték, és Tatabányán, valamint környékén folytatják a tanulmányaikat. Márpedig gondoskodnunk kell az utánpótlásról – fogalmazott az egyesület elnöke.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek