Hír
2019. augusztus 31.

Jól toltak!

„A hangulat adott, már csak a sör, a bor és a pálinka hiányzik!” - mondta egy néző a 69. Bányásznap csilletoló versenyén. Azt ugyan nem tudjuk, hogy sörrel, borral, vagy pálinkával melegítettek-e be a csapatok, de, hogy jól tolták, az biztos!

Szombat reggel kilenc órakor 14 csapat várta, hogy eldördüljön a VII. Oroszlányi Csilletoló Versenyt megnyitó képzeletbeli rajtpisztoly. Az eddigiekhez hasonlóan idén sem csak az erősebb nem képviselői feszültek neki a szebb napokat látott négykerekűnek, hiszen, természetesen hölgyek is jelentkeztek a megmérettetésre, és nem is vallottak szégyent.

Toltak a tűzoltók, toltak a zenészek, toltak a pékek, a volt bányászok, közszereplők, sőt, Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő is besegített az egyetlen pártként induló (Fidesz-KDNP) csapatnak megtolni a szekeret. Toltak a Wescast munkatársai, az Oroszlányiak Lokálpatriótái és persze az OSE Ultrák is megmutatták, hogy nem csak szurkolni tudnak.

A hazai csapatok mellett testvérvárosaink, Vágsellye és Konskie vállalkozó szellemű sportemberei is nekiveselkedtek a csillének, közülük a vágsellyei rend őrei egy különdíjjal együtt megszerezték a legeredményesebb külföldi csapat címét is.

Utolsóként álltak rajthoz a Bányász Zenekar vicces muzsikusai, akik Román Géza tamburmajorral az élen, önként és dalolva teljesítették a távot, pontosabban annak egy részét. Egy igazán kis részét. Kétségkívül ők voltak az idei verseny legmulatságosabb figurái, akiket hatalmas ovációval fogadott és biztatott a közönség. Bár ők csak a móka kedvéért feküdtek neki és foglaltak helyet a csillében, a Kvintett nevet viselő csapatba tömörült zenésztársaik valóban megdolgoztak a sikerért, és abszolút győztesei is lettek az idei versenynek.

Az eredményhirdetés előtt Lazók Zoltán polgármester szólt néhány szót a résztvevőkhöz, megköszönve nekik a jelentkezést, és persze az önfeledt pillanatokat.

A vándorkupa idén tehát a Kvintettnél landolt, ők voltak a férfi- és a teljes mezőny legeredményesebbjei is. Második helyen végzett a Péter család, a dobogó harmadik fokára pedig a Csillések léphettek fel. A hölgyek közül a Triatlonos lányok vették legjobban az akadályt. Őket követte a Kocsitoló Lányok csapata, harmadik helyre pedig befutottak az ÖCSE hölgyei is.

A versenyről rengeteg felvételt tekinthet meg a Fotógalériában!



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek