Hír
2019. szeptember 11.

Sorsoltak

Hétfőn, 16.30-kor, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, kisorsolta a polgármester- és képviselő-jelöltek sorrendjét a helyi választási bizottság. A szavazólapokon a hétfői ülésen megállapított sorrendben szerepelnek majd a nevek.

Az ülés elején File Beáta jegyző tartott rövid tájékoztatást a jelöltek szavazólapi sorrendjének kisorsolásával kapcsolatban. Egy 2019-es rendelet értelmében az egyéni jelöltek sorrendjének kisorsolásra szeptember 9-én, 16 óra után, a kompenzációs lista sorsolására pedig szeptember 10-én, 16 óra után kerülhetett sor.

Németh Gábor, a választási bizottság elnöke elmondta, hogy a helyi választási iroda valamennyi jelölt esetében elvégezte az ajánlásoknak az ellenőrzését, illetve ismertette az ülés két napirendi pontját. Ezt követően vette kezdetét a tulajdonképpeni sorsolás, melynek eredményeként az egyes választókerületekben a következő sorrend szerint kerülnek feltüntetésre a jelöltek a szavazólapon.

Polgármester-jelöltek:
Lazók Zoltán OLPK, Molnár István Fidesz-KDNP

Képviselő-jelöltek:
vk. 1. Vargáné Vojnár Katalin Fidesz-KDNP, 2. Cseh István független, 3. Frész Ákos független, 4. Szlezák János OLPK
vk. 1. Székely Antal OLPK, Túri Bernadett Fidesz-KDNP
vk. 1. Hermann Istvánné OLPK, 2. Veilandics Béla Fidesz-KDNP
vk. 1. Szabó Mihály OLPK, Papp Péter Attila Fidesz-KDNP
vk. 1. Greskó Béla Fidesz-KDNP, 2. Rajnai Gábor OLPK
vk. 1. Hartmann József Fidesz-KDNP, 2. Torma Lajos független, 3. Kontschán Flórián Jenő OLPK
vk. 1. Sólyom Jöran OLPK, 2. dr. Molnár Dániel József Fidesz-KDNP
vk. 1. Gyuga Mihály Fidesz-KDNP, 2. Szanyi Gábor OLPK

A nemzetiségi önkormányzatok képviselő-jelöltjeinek szavazólapi sorrendje is eldőlt a hétfői ülésen, hiszen, október 13-án a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzati és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-jelöltjeire is leadhatják majd szavazataikat az arra jogosult oroszlányiak.

A kompenzációs lista sorrendje kedden dőlt el. Három mandátum kompenzációs listáról talál majd gazdára. Ez a töredékszavazatok összesítése után kerül megállapításra. Oroszlányon két nagy jelölő szervezet állított kompenzációs listát, az OLPK és a Fidesz-KDNP.

A sorsolásnak, melyen a Fidesz-KDNP az 1-es, az OLPK a 2-es sorszámot kapta, csupán abban a nagyon ritka esetben lesz jelentősége, ha ugyanannyi töredékszavazata lesz mindkét szervezetnek. A helyi választási bizottság hétfőn ismét ülésezik, amikor is a szavazólapok tartalmát hagyják majd jóvá.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek