Kultúra
2019. szeptember 30.

A zene nyelvén szóltak

Vasárnap énekszóval telt meg az OKSZÍK kamaraterme, hiszen második alkalommal szervezett találkozót a zenei világnap (október 1.) alkalmából a Szíjj Irma Kamarakórus.

Hagyományteremtő szándékkal indították el tavaly a rendezvényt, azzal a céllal, hogy Oroszlányon is bemutatkozási lehetőséget teremtsenek azoknak az énekkaroknak, akiknél korábban vendégeskedtek.

- Mivel a tavalyi találkozót siker koronázta, ezért nem volt kérdés, hogy 2019-ben is lesz közös, nagy éneklés itt, a mi otthonunkban. Az ilyen programok igazán meghitt, jó hangulatban zajlanak, hiszen a kórusok nagyon összetartóak. Igazi családként énekelünk együtt, hiszen mindannyian közös nyelven, az ének és a zene nyelvén beszélünk. Külön öröm számomra, hogy az első találkozón bemutatkozó csákvári Összhang Kamarakórus mellett, idén új fellépők is elfogadták meghívásunkat, így körünkben üdvözölhetjük a Hunyadi Mátyás-, és a József Attila Általános Iskola, valamint a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola kórusait, de rendezvényünkön bemutatkozik a budapesti Pagoda Vokál is - mondta el Takács Tímea, az OKSZÍK igazgatója, a házigazda Szíjj Irma Kamarakórus karnagya.

A Pagoda Vokál, a Magyar Rádió és Televízió Gyermekkórusának egykori tagjaiból alakult öt éve, és első alkalommal vendégeskedtek városunkban, tudtuk meg Tegzes István kórustagtól.

- Oroszlányban körülnézve úgy éreztük, hogy a város él, szépül. Jó benyomást tett ránk az, amit láttunk és külön örvendetes, hogy ilyen tartalommal töltik meg, mint például ez a találkozó. Azoknak a gyerekeknek, akik itt énekelnek, maradandó élmény lesz, és ezt az élményt magukkal fogják vinni, bárhová is sodorja őket az élet. A közös éneklés szeretete elkísérheti őket felnőtt, idős korukig - fejtette ki a budapesti énekes.

Az elmúlt évhez hasonlóan, idén is közös énekléssel, szeretetvendégséggel és kiadós beszélgetéssel zárták találkozójukat a kórusok.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek