Önkormányzat
2019. október 10.

Közel 300 millió bölcsődefejlesztésre

Szerdán érkezett az önkormányzathoz a Pénzügyminisztérium levele, amelyben 280 millió Ft összegű támogatás megítéléséről értesítették önkormányzatunkat – tájékoztatott File Beáta jegyző.

A támogatás összegét a jelenleg 13 csoporttal 156 férőhelyen működő Oroszlányi Bölcsőde bővítésére fordíthatja a város.

- A fejlesztés során a jelenlegi 2 épületből álló intézmény mindkét épületéhez történő hozzáépítésével kívánjuk a bővítést megvalósítani, melyhez engedélyezési tervekkel és építési engedéllyel rendelkezünk. A bővítéssel 3 új csoportszoba kerülne kialakításra, 36 fő új férőhely és 7 új munkahely jönne létre. A bővítés eredményeképpen a jelenlegi oroszlányi bölcsődei férőhely igények kiszolgálhatók lennének. A tervek az akadálymentesítés követelményeit kielégítik, az épületek a fejlesztést követően energetikailag megfelelőek lesznek az előírásoknak, napelemes rendszer jelenleg is működik az épületen – mondta.

- A fejlesztés során 2336 db eszköz kerülhet beszerzésre. Az udvarfejlesztés keretében növekszik a zöldfelület, új udvari játszóeszközök kerülnek beszerzésre, valamint kiépítésre kerül 3 db állítható fedésű udvari pavilon a szabadban tölthető időszak hosszának növelése érdekében. Kilenc új parkoló férőhely a bölcsőde melletti közterületen kerülhet kialakításra. A fejlesztés keretében közel 300 négyzetméterrel bővül az intézmény hasznos alapterülete. A támogatás felhasználásának végső időpontja 2021. május 31, de az önkormányzat már a jövő év őszi hónapjaira tervezi a kivitelezési munka befejezését, biztosítva a bővített bölcsőde szolgáltatásainak mihamarabbi igénybevételét – fogalmazott File Beáta.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek