Hír
2019. október 20.

Barátok, barátok közt!

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte hétvégén a város egyik legaktívabb egyesülete, az Oroszlány Barátainak Köre

.

A negyedszázados barátok, a Sport Étteremben gyűltek össze, hogy társszervezeteikkel, segítőikkel és támogatóikkal együtt visszatekintsenek az elmúlt két és fél évtizedre, mely során mindig igyekeztek olyan rendezvényeket és összejöveteleket szervezni, amelyek hiánypótlónak számítottak a város életében. Az ő munkájukat dicséri az adventi időszakban, évről-évre megcsodálható Betlehemes házikó, de az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Pajta Fesztivál is.

- 1994. október 8-án jegyezték be az Oroszlány Barátainak Körét, 1997. óta pedig közhasznú egyesületként működünk, vagyis közfeladatokhoz kapcsolódva kell a munkánkat ellátni. Ez egyszerűsíti is a dolgunkat, hiszen körül van határolva a tennivalónk, ugyanakkor nehezíti is, mert meg kell keresni azokat a hiánypontokat a város életében, amiket esetleg mi tartalommal tudunk megtölteni. Eddig sikerült! - mondta el Fátrai Márta elnök, akitől megtudtuk, hogy a Baráti Kör mellett, az egyesületből „kinőtt” Hölgyklub is születésnapot ünnepelt, mégpedig idén a tizediket.

A jubileumi est egy rendhagyó tekézéssel kezdődött, hiszen az egyesület tagjai, évek óta szerveznek tekebajnokságokat, szlovákiai barátaikkal karöltve. Idén ez a bajnokság volt a rendezvény tartóoszlopa. Délután négy órától, kora estig gurították a barátok a golyókat, Karácsony László vezényletével. A négy induló csapat közül ez alkalommal a születésnapját ünneplők bizonyultak a legjobbnak, kiérdemelve ezzel a bajnokoknak járó serleget is. Hét órakor már terített asztal mellett ültek a jubileumi est meghívottjai, akiket az egyesület nevében Fátrai Márta köszöntött.

- A 25 évről nem igazán szeretnék beszélni, hiszen mi együtt vagyunk 25 éve és oly sok mindent csináltunk a negyedszázad alatt, hogy nem lenne elég az este felsorolni mindet. Ezt a felsorolást hagyjuk meg a 30 éves találkozónkra, reméljük, hogy akkor is így együtt leszünk. Van azonban köszönni valónk. Az nagyon fontos, hogy tudjunk más szervezetekkel együtt dolgozni. Ehhez viszont olyan közösségi vezetőkre van szükségünk, akik a saját csoportjukat mozgósítani tudják azokra a programokra, amiket a Baráti Kör szervez. - mondta el az elnök.

A segítők munkáját ajándékkal köszönték meg a szervezők, akik az est többi résztvevőjét sem hagyták meglepetés nélkül, hiszen a külön erre az alkalomra készült naptár mindenki terítéke mellett megtalálható volt. Az ajándék képes kalendárium lapjai az egyesület különböző tevékenységeibe engednek betekintést.

Az Oroszlány Barátainak Köre és az Oroszlányi Hölgyklub jubileumi ünnepsége zenés-táncos mulatsággal ért véget.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek