Hír
2019. október 28.

Sikeres projekt

Oroszlány Város Önkormányzata 88.465.000 Ft vissza nem térítendő támogatás felhasználásával valósította meg az EFOP-2.2.3-17-2017-00039 azonosító számú, Az Önkormányzati Szociális Szolgálat Családok Átmeneti Otthona épületének fejlesztése című projektet 2018. február 6. és 2019. október 27. között.

A Fürst Sándor u. 20. szám alatt található épület kivitelezése 2019. január és augusztusa között valósult meg, melyhez Oroszlány Város Önkormányzata további ~86,9 millió Ft önerőt biztosított, a kivitelezés összköltsége 162,9 millió Ft volt. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A fejlesztés során megvalósult az épület utólagos hőszigetelése, a homlokzaton 12 cm vastagságú, a padlásfödémen 25 cm vastag, a pincefödém alsó síkján pedig 12 cm vastag utólagos hőszigetelés kerül elhelyezésre. A homlokzati nyílászárók teljes körű cseréje keretében 3 rétegű hőszigetelő üvegezésű műanyag nyílászárók beépítése a fűtésköltség csökkentését is segíti emellett remek zajszigetelést biztosít.

A korszerű közösségi, szakmai helyiségek kialakítása (társalgó, gyermekjátszó szoba, olvasó/könyvtárszoba, tanulószoba, mosó-szárító helyiség, főzőkonyha, raktárhelyiség, irodák, pszichológusi szoba, interjú szoba) lehetőséget teremt a szeparálódásra, vagy éppen a nagyobb csoportos együttlétre, párhuzamos programok megvalósítására.

Az akadálymentesítése során kialakításra került egy akadálymentes parkoló is, ahonnan az épület bejárata közvetlenül elérhető. A földszinten akadálymentesített vizesblokk és akadálymentes szoba is a szolgáltatás minőségét emeli.

-Hivatal-


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek