Önkormányzat
2019. november 15.

Egy este a jó kapcsolat megerősítése jegyében

Vállalkozókat látott vendégül az önkormányzat csütörtök délután. A Krajnyik Akác András Sportcsarnok konferenciatermében összegyűlt közel hetven megjelentet Lazók Zoltán polgármester köszöntötte.

A városvezető, azon túl, hogy megköszönte az előző ciklusban végzett vállalkozói munkát, arra is rávilágított, hogy a város legnagyobb adózói a Tudományos és Technológiai Parkban működő vállalkozások, hiszen itt, a világgazdaságban időnként megjelenő nehézségek ellenére is folyamatos fejlődés tapasztalható. Beruházásaik értéke 2018-ban meghaladta a 164 milliárd forintot, de a cégek árbevétele is növekedést mutat. Míg 2015-ben 238 milliárdos árbevételről beszélhettünk, 2016-ban már 265 milliárdot mutattak az összesített adatok, 2018-ban pedig 315 milliárdos volt az Ipari Parkba betelepült vállalkozások árbevétele.

- Itt kell elmondanom, hogy az önkormányzatnak a városban működő kis és középvállalkozásokra is volt és a jövőben is lesz gondja. Fontos feladatunk a helyi vállalkozók segítése és helyzetbe hozása a városi projektek megvalósításában, hiszen igazán ezzel tudjuk támogatni a helyieket, illetve azzal, ha bevonjuk őket gazdasági programunk tervezésébe, és figyelembe vesszük véleményüket. Helyet biztosítunk részükre az Önkormányzat bizottsági munkájában - fogalmazott a város első embere, akitől azt is megtudtuk, hogy a találkozó célja az, hogy az Önkormányzat elismerje és megköszönje azt a munkát, amivel segítik a várost, hiszen Oroszlány gyakorlatilag a vállalkozók által befizetett iparűzési adókból él.

Az utóbbi években a város igyekezett a kis- és középvállalkozók felé is nyitni. Különféle programok és tanfolyamok szervezésével segítették elő munkájukat, és új tervek is születőben vannak, melyek az üzletemberek és az önkormányzat közötti jó kapcsolat megerősítését fogják szolgálni.

- Megpróbálunk egy kicsit előrelépni. Van már olyan vállalkozó, akit külső bizottsági tagként az önkormányzati munkába is szeretnénk bevonni. Azt gondolom, hogy ez már komoly előrelépés. Mivel törekszünk egy sokkal szorosabb kapcsolat kialakítására, egyrészt szándékunkban áll folytatni azokat a programokat melyek a vállalkozók képzésével, továbbképzésével kapcsolatosak, de szeretnénk megnyitni - természetesen minden szabálynak megfelelően - azt a lehetőséget is, hogy a helyi projektekben minél nagyobb arányban vegyenek részt a helyi vállalkozók, illetve ami nagyon fontos, a gazdasági program alkotásába is be fogjuk vonni őket - mondta el Lazók Zoltán.

A vállalkozói esten a meghívottak mellett részt vett Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, File Beáta jegyző, Szabó Mihály és Rajnai Gábor alpolgármesterek, valamint természetesen a képviselő-testület tagjai is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek