Hír
2019. november 16.

A segítőket köszöntötték

Ünnepeltek a város szociális szolgálatának munkatársai péntek este a Sport étteremben.

A Szociális Munka Világnapja alkalmából rendezett összejövetelen az Önkormányzati Szociális Szolgálat munkatársai mellett önkormányzati képviselők, hivatali alkalmazottak és intézményvezetők is részt vettek. A megjelenteket elsőként Rajnai Gábor alpolgármester köszöntötte, aki beszédében leginkább a szférában dolgozók érdemeire világított rá.

-A szociális ellátórendszerben végzett áldozatos munkájukkal példát mutatnak emberségből, a másik ember iránti tiszteletből és az önzetlen szeretetből. Olyan emberi értékeket tudnak magukénak, amelyekre ott van a legnagyobb szükség ahol a legnagyobb a reménytelenség, a szenvedés, az elkeseredettség. A legszebb emberi hivatás azért tenni, hogy valakinek az életét, az életbe vetett hitét visszaadjuk, és önök ezt teszik nap mint nap - fogalmazott az alpolgármester.

A Szociális Szolgálat életében jeles év volt 2019, hiszen egy pályázatnak köszönhetően megújult a Családok Átmeneti Otthona. Ehhez a felújításhoz szükség volt a képviselő testület támogatására is, akik teljes mellszélességgel kiálltak az ügy mellett és szavazatukkal biztosították a projekt megvalósításához szükséges pályázati önerőt és a nem támogatott műszaki tartalom anyagi fedezetét is. Erről nem csak a város alpolgármestere, de Baráth Domonkos is beszámolt, aki a jövőbeni tervekről is tájékoztatta kollégáit.

- A következő évben a Bölcsőde bővítésére, fejlesztésére, nyílik lehetőség. A Bölcsőde fejlesztésére Oroszlány Város Önkormányzata 280 millió Ft-os támogatást nyert. Már csak két olyan egységünk van, ahol még nem sikerült nagyobb fejlesztést végrehajtani, ez a Hajléktalan Ellátó Egység és az Idősek Gondozóháza. Tervek, elképzelések vannak, reméljük ezeken a területeken, ha apró lépésekben is, de megvalósulnak majd pozitív változások, kisebb beruházások- mondta el az Önkormányzati Szociális Szolgálat vezetője.

Az ünnepségen két dolgozó vett át munkájáért járó törzsgárda jutalmat. Kaposvári Szilvia 10 éves, Tóth Mariann pedig 20 éves önzetlen elhivatottságáért kapta meg az elismerést.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek