Kultúra
2019. november 28.

Díjazták a jókat

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán a Jó tanuló, jó sportoló elismeréseket a Krajnyik Akác András Sportcsarnokban. A képviselő-testület november 19-én döntött arról, hogy a város sport- és tanulmányi eredményeiben kiemelkedő diákjait idén is megjutalmazza.

Az új sportcsarnokban megjelenteket, köztük Lazók Zoltán polgármestert, Rajnai Gábor és Szabó Mihály alpolgármestereket, File Beáta jegyzőt, Székely Antalt, a Humán Bizottság elnökét, illetve több települési képviselőt, a szülőket, edzőket és a szép eredményeket elért diákokat Péter Melitta köszöntötte, majd Lazók Zoltán polgármester intézett ünnepi szavakat az áldozatos munkájuk eredményeiért elismerésre váró jó tanulókhoz, akik egyben jó sportolói is Oroszlánynak.

- Fontos alkalom a mai, mert azok a tanulók, akik miatt összegyűltünk, nem csupán a sport területén sikeresek, de tanulmányaikban is jól teljesítenek, és évről-évre megerősítenek minket abban a hitünkben, hogy elkezdődött egyfajta változás, és tényleg egyre több fiatal gondolja úgy, hogy nem kell az iskolában végzett munkát háttérbe szorítania akkor, ha sportol. És igaz ez fordítva is: szerencsére sokan vélik úgy, hogy a tanulmányaik miatt nem kell felhagyniuk a sporttal - fogalmazott a polgármester, aki a felkészítők, az edzők, pedagógusok, és a szülők érdemeit is méltatta beszédében.

A HéBé Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsorával folytatódott a díjátadó, majd Lazók Zoltán polgármester, Benedek János súlyemelő olimpikon és Mohácsi Máté az oroszlányi kosárlabdasport kiemelkedő játékosa társaságában gratulált mindazon tanulóknak, akik idén átvehették az elismerést és az azzal járó sportszervásárlási utalványt.

Az Oroszlányi Judo Klub legjobbjainak Áncsák Kitti Bettina, Gyurkovszky Szilárd, Müller Olivér, Papp Zsüliett bizonyultak. A Benedek Elek EGYMI idei kiválóságai: Balogh Szimonetta, Flórián Hanna Fanni, Horváth Balázs, Rostás Kevin Zoltán, Rostás Rómeó Mihály, Tkácsuk Bence.

Az Oroszlányi Súlyemelő és Erőemelő Egyesület színeiben Erlich Panka ért el kiemelkedő eredményt. A VÉRT SE. Kajak szakosztály legjobb és legeredményesebb versenyzői Gábor Anna, Leskó Vivien, Pordán Petra, Vépi Henrietta és Vlaszács Vivien voltak az elmúlt esztendőben. Az Oroszlányi Rajon Dojo Sport Egyesületnél kiemelkedőt alkotott Szlezák Anna, míg az Oroszlányi Szabadidő Egyesület Ökölvívó Szakosztályának legjobbja: Terdik Dorina volt. A kosárlabda sport is bővelkedik tehetségekben, akik közül Árva-File Balázs, Baliga Ákos, Czermann Máté, Kulcsár Ambrus, Mester Ákos, Németh Máté, Pap Levente és Szabadfi Márk kaptak elismerést.

Szerdán, a Kajak sportban elért eredményeivel Oroszlány hírnevének öregbítéséért díjat vett át Czéllai Vörös Zsófia is, akit 2017-ben már köszöntött a város, azonban az eltelt időben kétszeres magyar bajnok lett kajak egyesben és kajak párosban is Csay Renátával. A Kajak-Kenu Maraton Világbajnokságon aranyérmet szereztek kajak párosban, valamint 2. helyezett lett kajak egyesben. A Kajak-Kenu Maraton Európa Bajnokságon kétszeres aranyérmes kajak egyesben, illetve kajak párosban Csay Renátával, továbbá 2. helyezett Kajak egyesben 26 km-en. A Kajak-Kenu Maraton Világkupán győztes kajak egyesben, valamint 2. helyezett kajak egyesben 26 km-en. A Waterland maratonon Amszterdamban az 1. helyezést szerezte meg, valamint a Rio Negro maratonon, Argentínában 2. helyezett lett.

Kovácsné Kelemen Valéria a Benedek Elek EGYMI Óvoda, Általános Iskola és Kollégium pedagógusa, Danyi József, az oroszlányi Szabadidő Egyesület Ökölvívó Szakosztályának edzője, Likerecz Attila az Oroszlány Városi Súlyemelő ás Erőemelő Egyesület edzője, Gurszky Géza és Kláris Zoltán az Oroszlányi Sportegylet Kosárlabda szakosztályának edzői, Kerekes Balázs és Szlezák János, az Oroszlányi Karate, Raion Dojo Sportegyesület edzői, Kozák Sándor és Kozák Sándor Mihály a Vértesi Erőmű Sport Egyesület kajak Szakosztályának edzői, Polovicz József, valamint Végh Tibor az Oroszlányi Judo Club edzőinek a munkáját is elismerte és megköszönte a város.

A gálaműsor a budapesti Amazinx csapat cheerleader produkciójával ért véget.



Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek