Közélet
2019. december 02.

Színes adventnyitó

Vasárnap kigyúltak az ünnepi fények Oroszlányon. Az eddig megszokott csillogáson és gazdag programkínálaton túl, a szervezők idén néhány új látványelemmel is készültek.

Volt mivel elfoglalnia magát az oroszlányiaknak a vasárnapi adventnyitó rendezvényen. A már megszokott fénykapun és hatalmas karácsonyfán túl, különféle, ma divatos szelfizési lehetőségekkel is meglepte őket az OKSZÍK és az Oroszlány Barátainak Köre szervezőcsapata. A téren felállított angyalszárnyak és a rénszarvasok húzta szán előtt sokan pózoltak szívesen a december elsejei kellemes időben.

A felnőttek forralt bort, a gyerekek epermustot, vagy épp forró teát kortyolhattak miközben végigsétáltak a téren felállított faházak között, meg-megállva a portékáikat kínáló árusok előtt. A szabadtéri színpadon 17 órakor kezdődtek a programok. Elsőként a város polgármestere, Lazók Zoltán köszöntötte az ünnepre hangolódó oroszlányiakat. Az elöljáró elmondta, hogy az ünnepvárást, a szép és szórakoztató perceket az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár, valamint az Oroszlány Barátainak Köre rendezvényei teszik igazán színessé és ragyogóvá, hiszen mind az OKSZÍK, mind pedig a Baráti Kör törekszik arra, hogy a közösség legjelesebb alkalmaira, olyan programokat szervezzen, amelyeken a város lakói közösen ünnepelhetnek.

Lazók Zoltán, azon túl, hogy méltatta az adventnyitó szervezőit, karácsonyi jókívánságait is szavakba öntötte: ma kigyúltak Oroszlány ünnepi fényei, és a város adventi koszorúján is lángra lobbantjuk az első gyertyát. Ez alkalomból, kívánom Önöknek a családi hovatartozás érzésének, élményének megerősítését, az egymásra odafigyelést, az otthon melegét, de kívánok varázslatos illatokat, érzelemgazdag hangulatot, szeretetet és békét valamennyiünk szívébe - fogalmazott.

Farkas Etelka evangélikus lelkész ünnepi gondolatai következtek ezután, majd Fátrai Márta, az Oroszlány Barátainak Köre elnökének közreműködésével meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. Ezzel hivatalosan is kezdetét vette az adventi időszak városunkban.

Színes, látványos produkciók váltották egymást ezt követően a színpadon és a téren. Elsőként tűzzsonglőrök tartottak bemutatót Tűz Kavalkád címmel, de a XXIX. Adventi Népdalköri Találkozó fellépői is készültek egy közös produkcióval a jeles alkalomra. A napot a Szironta együttes adventi csengettyű koncertje zárta.

Értesüléseink szerint advent második hétvégéjére, vélhetően a gyerekek legnagyobb örömére, már a jól ismert kisvasút is megérkezik Oroszlányba, de a szórakozni vágyó felnőtteknek is remek kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a szervezők péntektől vasárnapig.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek