Sport
2019. december 09.

Ez nem a mi napunk volt

Jó sorozatban lévő két csapat állt egymással szemben a mérkőzés napján. Teltház előtt, nagyon erős szurkolói támogatás mellett kezdhette meg az OSE a találkozót. Sajnos a hazaiak két játékost kénytelenek voltak nélkülözni, Bozovic sérülés, Demeter pedig betegség miatt nem tudta vállalni a játékot. Az első negyedben 10 pont feletti különbséget is ki tudtak alakítani az oroszlánok, ment a szekér.

A második etap is hasonlóan zajlott, azonban itt már nem sikerültek a befejezések olyan hatékonysággal. Magára talált a fehérvári alakulat, amely ebben a játékrészben már szigorított védekezésén. Megmutatták, hogy mind a palánk alatt, mind pedig távolról nagyon veszélyesek.

A félidő után úgy tűnt, hogy lábra kap az OSE és tovább tudja növelni az előnyt, azonban az Alba emelte támadásai hatékonyságát. A negyed végére szépen fokozatosan meglépett a vendégcsapat, 18 pontos fehérvári előnnyel kezdhették a felek a negyedik negyedet.

A mérkőzés ezen szakaszában nem sok esélyt lehetett jósolni a szoros végjátékra, azonban ekkor megmutatta Lions, hogy miért is tudott meglepetés győzelmeket szerezni eddig, illetve miért is tart ott a tabellán, ahol, hiszen a nagy hátrányból 4 pontos előnyt tudott kialakítani.

Taktikusabb játékkal elkerülhető lett volna, hogy az Alba véleményes bírói döntésekkel hosszabbításra mentse a mérkőzést. A hosszabbításban fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó másodpercekben is volt lehetősége a hazaiaknak a kiegyenlítésre, de sajnos a síp néma maradt, így hatalmas küzdelem után győzött az Alba.

Sebastjan Krasovec: „Először is gratulálok az Albának! A harmadik negyedben teljesen leblokkoltunk, aminek 19 pontos hátrány lett az eredménye. Az utolsó negyedben visszakapaszkodtunk, a győzelem a kezünkben volt. 5 másodperccel a vége előtt kaptunk egy faultot. A cél az volt, hogy a kevés időt kihasználva a lepattanó után ne hagyjuk dobni őket, de ebből végül ők dobhattak 3 büntetőt. Kiábrándító volt, hogy hosszabbításra került a sor, főleg, hogy gyakorlatilag 6 játékos maradt bevethető. De ez a kosárlabda. Három fontos mérkőzésünk jön most, össze kell szedni magunkat és remélhetőleg a sérültjeink visszatérésével vissza tudunk térni a győzelmekhez.”

OSE Lions – Alba Fehérvár, h.u. 99-102 (26-19, 19-25, 15-34, 29-11, 10-13)
NBI/A Bajnokság, 12. forduló
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (1312 néző)
Játékvezetők: Praksch P., Minár L., Kulcsár T. (dr. Páli K.)
OSE: Washington 18/3, Abell 24/9, Zsiros 3/3, Rizvic 11/3, Hayes 14.
Csere: Illés 10/3, Anda 4, Mohácsi 10/6, Garamvölgyi 5., Kucsora-
Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

OSE, fotó: Babér Zoltán


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek