Mozaik
2020. January 31.

Látogatási tilalom

A tatabányai Szent Borbála Kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátást végző osztályon tilos a látogatás az egyre növekvő influenza- járvány miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának tájékoztatása szerint az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma folyamatosan növekszik. A klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy Magyarországon január negyedik hetében megkezdődött az influenzajárvány.

Az influenzás megbetegedések halmozódása esetén az egészségügyi intézmények vezetői saját hatáskörben látogatási tilalmat rendelhetnek el a betegek védelme érdekében. Ennek értelmében január 31-től a tatabányai Szent Borbála Kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el.

Balogh Mártától, a Szent Borbála Kórház sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a kórház valamennyi fekvőbeteg-ellátást végző osztályon tilos a látogatás. A tilalom elrendelésére azért volt szükség, mert megyénkben az influenzás megbetegedések száma folyamatosan nő. A tatabányai kórház által kiadott tilalom visszavonásig van érvényben. A 100 ezer lakosra jutó influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma megyénkben január harmadik hetében 89 volt, míg a negyedik hétben ez a szám már 137-re emelkedett.

Kemma.hu


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek