Hír
2020. február 07.

Fő a biztonság!

Kiss Sándor rendőrkapitány vezetésével megtartotta idei első ülését az Oroszlányi Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottság csütörtökön a Polgármesteri Hivatalban.

Az eseményen többek között részt vett Lazók Zoltán polgármester, Szabó Mihály alpolgármester és dr. File Beáta jegyző is.

A megbeszélés kitüntetés átadásával kezdődött. A tavaly decemberi emberölés elkövetőjének felderítésében nyújtott kimagasló tevékenysége elismeréséül Farkas Gábor, a KEM Rendőrfőkapitányság vezetője Szent György emlékplakettet adományozott Marussinszky Zsolt közterület felügyelő részére. Az elismerést a városi rendőrség vezetője nyújtotta át.

Ezt követően „A helyi identitás és kohézió erősítése Oroszlányban„ című projekt 2019. évi, bizottságot érintő rendezvényeinek bemutatására került sor Adorján Anett pályázati referens előadásában. Ezek közül kiemelkedő volt a szeptemberi Közbiztonsági Nap, melyet az idén is folytatni szeretnének. A pályázatnak köszönhetően a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában kerékpáros klub alakult, ahol alsós és felsős diákok számára bringás ismeretek átadására kerül sor.

Takács Tímea, a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója a 2020-ban tervezett programokról, szabadtéri rendezvényekről tartott ismertetőt. Főként azokról, melyek várhatóan nagy tömeget vonzanak, mint például a Bányász napi rendezvénysorozat, a Boroszlány, a Nyári Zenés Esték, vagy a Sportfesztivál. Az intézményvezető külön kitért a nyári táborok fontosságára, mely által a csellengő gyerekek felügyelete is megoldódik, majd megköszönte a Közterület –felügyelet, a Polgárőrség és a Rendőrség szoros együttműködését.

A továbbiakban elfogadták az idei munkatervet, az aktuális közbiztonsági helyzetről tartott elemzést, majd a két ülés között történt fontos eseményekről számolt be a grémium vezetője.

Az OSE kosárlabdacsapat első osztályba kerülése tanulóidényt jelent az egyesületnek, a hatóságnak és a lakosságnak egyaránt. A hazai mérkőzéseken a parkolás nehézzé vált. Ezért biztonsági szempontból kezdeményezik az uszoda előtti parkoló lezárását a vendégszurkolók számára. Kitűnő a csapat, remek eredményeket érnek el, azonban a nagy létszámú látogatottság végett fokozott rendőri jelenlétet igényelnek a meccsek.

Említésre került az adventi rendezvénysorozat és az elő szilveszter. Bebizonyosodott, hogy a városban igény van az ilyen nagy eseményekre, ez viszont nagy feladatot ró a rendre felügyelő egyenruhásokra. Döntés született arról, hogy a bizottsági ülések személyiségi jogokat is érintő kérdések miatt a jövőben zártak lesznek.

Mint a beszámolókból kiderült, ez a fórum valójában egy hiánypótló kerekasztal, mely az oroszlányi lakosok bizonyos problémáinak megoldására törekszik.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek