Intézmény
2020. február 14.

Állt a bál a Hunyadiban

Farsang előtt összeült a Diákönkormányzat a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában, és közösen döntöttek arról, hogy 2020-ban is elűzik a telet a városból, zenével, színes jelmezekkel, mókával és kacagással.

Évtizedes hagyomány, hogy az iskola farsangi mulatságot rendez februárban. Idén is lázasan készültek a nebulók, hiszen nem csupán jelmezekbe öltöztek a télűző bulin, de különböző koreográfiákat is bemutattak, a szülők legnagyobb örömére. Csütörtök délután egy tűt sem lehetett leejteni az iskola tornatermében, olyan szépszámú közönséget vonzottak a minyonnak, hangjegynek, vagy épp répaorrú hóemberkének beöltözött alsó tagozatos diákok.

„Az alsó tagozat bulizik ma, a felsősök pénteken szórakozhatnak majd iskolánk tornatermében. A kicsik még ápolják a hagyományokat, szívesen öltenek jelmezt, és mutatják be vidám, táncos, zenés produkcióikat. A nagyobbak már nehezebben kaphatók a jelmezbálra, számukra diszkót szervezünk minden évben” - tudtuk meg Járfás Mihály István pedagógustól.

A kicsi bálozóknak külön játék országot rendeztek be az iskolában ez alkalomra. Különféle fejlesztő játékokkal, plüssfigurákkal foglalhatták el magukat a gyerekek. Míg az egyik asztalnál csillámtetoválással díszítették őket, addig egy másik asztalnál az arcukra festettek ügyes kezű tanárok, hiszen a munkából mindenki kivette a részét. A büfében finomságokkal várták a kisdiákokat, a bemutatkozó produkciókat követően pedig a tornateremben gyerek buli vette kezdetét.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek