Hír
2020. február 29.

Megalakult az Időskorú Tanácsadó Kör

Csütörtökön tartotta meg alakuló ülését az Időskorú Tanácsadó Kör a Polgármesteri Hivatalban. Az eseményen részt vett Lazók Zoltán polgármester és Rajnai Gábor alpolgármester is.

„Városunk első embere választási programjában azt vállalta többek között: új alapokra helyezzük az időskorúakat érintő kérdéseket, bevonjuk őket a várossal kapcsolatos döntéshozatalba és a tájékoztatásukat is erősítjük. Véleményem az, hogy nem egy újabb bizottságot kellene létrehozni, amelyik munkaterv szerint, napirendekkel rendszeresen ülésezik, hanem egy olyan kört, amelybe a város idősügyi kérdéseiben tapasztalt, felkészült személyek /orvos, egykori intézményvezető és szociális területen dolgozó/ vannak. És ezek a személyek akár egyenként egy-egy aktuális kérdésben, vagy együttesen ülésezve, összehívva, véleményt formálva tanácskoznának és adnának segítséget Oroszlány idősügyi kérdéseinek döntésében” - fogalmazta meg megalakulásuk lényegét Kis Imréné koordinátor.

„Úgy gondolom, minden olyan kérdésben, amely az időseket érinti, kötelező jelleggel kéne rendszeresen konzultálni. Természetesen, más dolgokat is lehet felvetni, javasolni, de ez lenne az egyik legfontosabb feladatunk. Oda szeretnénk figyelni azokra a javaslatokra, ötletekre, amit a most alakuló grémiumtól kapunk” - fűzte hozzá Lazók Zoltán polgármester.

Az első ülésen egy összehangoló, bemutatkozó egyeztetés zajlott a megvalósítandó célokról, majd a városvezető tartott tájékoztatót az aktuális feladatokról.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek