Koronavírus
2020. April 27.

Hatósági karantén alatt a hajléktalanszálló

A szombati napon a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal tiszti főorvosa jelezte az önkormányzat és a szociális szolgálat felé, hogy az oroszlányi hajléktalanszálló egyik lakója, aki előzőleg a tatabányai Szent Borbála kórházban vese dialízisen vett részt több alkalommal, a vizsgálati protokollnak megfelelően történt mintavétel alapján pozitív teszttel rendelkezik.

Az illető járóbeteg ellátáson vett részt, a kezelések után minden alkalommal visszatért a hajléktalan szállóra, a lakótársakkal a közvetlen kontakt több napon keresztül megtörtént. Az ellátottat jelenleg kórházban kezelik.

A megyei tiszti főorvos, a város polgármesterével együttműködve, hétfői naptól elrendelte a hajléktalan szálló bezárását, 48 fő hatósági karanténba helyezését, kijelölve a jelenleg üresen álló, az elkülönítést jobban biztosító kollégiumot.

Az épületet a hétvégén átrendezték annak érdekében, hogy a 48 fős létszámra irányuló hatósági karantén szabályait betarthatóvá tegyék. Az ellátottakkal önkéntesen 2 fő, a szociális szolgálat munkatársai költöznek be a karantén teljes időtartamára. A biztonsági szolgálat kamerarendszer működtetésével a nap 24 órájában figyeli mind a házban, mind a lezárt kertrészben történő mozgást. A folyamatos fertőtlenítés és a lakók ellátása biztosítva van.

A hatósági karantén ideje alatt senki sem hagyhatja el az épületet. A biztonsági szolgálat mellett a rendőrség és a közterület-felügyelet is fokozott ellenőrzést végez.

A hatósági karantén ideje alatt a hajléktalan szálló teljes körűen fertőtlenítésre kerül. Jelenleg nincs igazolt koronavírusos megbetegedés a karanténba helyezett lakók között.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek