Hír
2020. May 21.

Új állampolgárok

Három új magyar állampolgár vehette át honosítási dokumentumait Rajnai Gábor alpolgármestertől és Rózsa Szilvia anyakönyvvezetőtől csütörtök délelőtt a Polgármesteri Hivatalban. A kialakult koronavírus járvány miatt február 4-én volt utoljára ilyen esemény.

A romániai Pártiumból, Margita városából érkezett Szilágyi János 2 éve él Oroszlányban, az egyik ipari parki gyárban dolgozik. Mint elmondta, városunkban képzeli el párjával együtt a jövőjét, itt szeretnének végleg letelepedni. Egy hölgy személyében első alkalommal lett amerikai születésű illető honosítva Oroszlányban, aki magyar férjét követve 2017 óta él városunkba. Rajtuk kívül egy Ukrajnából érkezett nő tette le az állampolgársági fogadalmat.

Honosítását az kérheti elsősorban, akinek felmenője magyar állampolgár volt, igazolja magyar nyelvtudását, az itteni jog szerint büntetlen előéletű és büntetőeljárás nincs ellene folyamatban, illetve honosítása nem sérti hazánk köz- és nemzetbiztonságát. Ezen felül az a külföldi is kérheti honosítását, aki magyar állampolgárral legalább 10 éve érvényes házasságban él, vagy 5 éve él házasságban és közös gyermekük született.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek