Hír
2020. június 21.

Borongós karnevál

Immáron 14. alkalommal szervezte meg a „Napfény Karnevál” elnevezésű rendezvényt az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár, melynek idei társszervezője és támogatója a Rákóczi Szövetség volt.

Napfény ugyan nem volt, azonban móka, játék és kacagás annál több. Az esős, zord időjárás ellenére szép számmal érkeztek gyerekek a rendezvényre, melyet a szervezők a szabályok betartása mellett – kézfertőtlenítés, kötelező maszkviselet – a művelődési ház helyiségeiben tartottak meg Szlezákné Molnár Katalin gyermekkönyvtáros koordinálásával.

A program a „Regélő várak a Vértesben”, valamint a „Vitány vár legendája” tematikára épült, melyen a gyerekek különböző ügyességi játékokon tallérokat gyűjthettek. Az aulában az „Akadálypálya a Vértesben” néven fajátékok várták a nebulókat, mely mellett a „Mátyás király tanodájában” a homokkép készítést is elsajátíthatták. Szintén itt kapott helyet a „Középkori krónikák” című könyvvásár, ahol a könyvtár leválogatott kötetei között lehetett böngészni.

Az emeleti előtérben is nagy volt a sürgés-forgás. A kézműves műhelyben régi magyar címerek készültek, s itt várta az érdeklődőket az arcfestő, a hennafestő és a csillámtetováló műhely is. Az összegyűjtött tallérokat ezeken a helyeken, valamint a „Gerencsér vár ivójában” válthatták be a gyerekek üdítőkre és különféle édességekre.

Nagy érdeklődés övezte a „Vár a Vértes vadonjában” című rajzpályázatot, melyen a I.-III. helyezett különdíjban részesült. A játékos, szórakoztató délután fő eseménye a Fabók Mancsi Bábszínháza által bemutatott „A háromágú tölgyfa tündére” című zenés, népi mesejáték volt, a bátrabbak pedig tallérért utazhattak a „Vitányi híres gőzös” kisvonaton.

A rendezvény zárásaként tervezett habparti az időjárás miatt ugyan elmaradt, de így is gazdag élményekkel távozhatott az a közel 100 gyermek és szüleik, akik résztvevői voltak a változatos programoknak.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek