Hír
2020. June 21.

Szépkorú köszöntése

Családja körében köszöntötték szombaton a 90 éves Katonka Sándort.

Az ünnepelt 1930-ban született Hajdúböszörményben. A 6 elemi elvégzése után 8 osztályos gimnáziumban érettségizett, majd elvégezte az Építőipari Műszaki Egyetemet. Megyénkben elsőként Tatabányán, a KOMÉP mérnökeként tevékenykedett, majd 1957-től az Oroszlányi Szénbányák Építészeti Üzem vezetője volt 1988-ig. Irányítása alatt az üzem építette többek között a művelődési házat, a fedett uszodát, a régi strandot és sportlétesítményeket, a majki akna külszíni épületeit.

1959-től magántervező tevékenységet is folytatott. Számos családi ház tervezése fűződik a nevéhez Oroszlányban és környékén.

1955-ben nősült, házasságából 2 leánygyermek született, akik 4 unokával örvendeztették meg.

A közéletben is aktív szerepet vállalt, 1973-1990-ig a Bányász Fúvós Zenekar elnöke volt.

Ezen időszak alatt tett szert a zenekar a nemzetközi kapcsolatok kiépítésére / Ausztria, Bulgária, Csehszlovákia, Németország, Skócia /, és vett részt elsőként hazai és nemzetközi fesztiválokon.

Munkásságának elismeréseként több kitüntetésben részesült: Bányászat Kiváló Dolgozója, Munka Érdemrend ezüst fokozata, Szocialista Kultúráért elismerés, majd 1988-ban „OROSZLÁNYÉRT” vésetű aranygyűrűt vehetett át.

A ma is kiváló egészségnek örvendő, szépkorú Katonka Sándort a város önkormányzata nevében Székely Antal, a Humán Bizottság elnöke köszöntötte fel.


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek