Sport
2020. szeptember 07.

Streetball

A 27. Streetball Challenge sorozat következő eseményének Oroszlány adott otthont szeptember 6-án.

A Krajnyik „Akác” András Sportcsarnokban Szabó Mihály alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, aki mint megnyitó beszédében elmondta, maga is nagy kosárlabda rajongó és szurkoló.

Ez a rendezvény Oroszlányban is hagyományos, hiszen már kilencedik alkalommal került megrendezésre. 4 pályán 65 csapat mérkőzött meg, akik közül 32 helyi gárda volt, de érkeztek versenyzők Budapestről, Kaposvárról és Tatáról is. A streetball a kosárlabdázás őshazájából, az Amerikai Egyesült Államokból indult el hódító útjára. Grundon, utcán és parkolókban játszották és játsszák ma is ezt a 3-3 elleni játékot egy palánkra. A streetball elsősorban a tömegek és nem a profik játéka, bárki beszállhat, nincsenek bonyolult szabályok- az egyetlen cél a sportszerűség, az élvezet, a szórakozás, az egészségmegőrzés és a játék.

A Streetball igazi mozgató ereje a kihívás, hiszen bárki összemérheti tudását a kosárlabdában, aki erre egy kicsit is alkalmasnak érzi magát. Alapjában véve a fair-play szabályai érvényesülnek játék közben, mint a grundokon. Hazánkban 1993-ban rendeztek először utcai kosárlabda bajnokságot. Akkor még egy helyszínen, de hatalmas sikerrel. Azóta a helyszínek száma növekedett, minden évben több és több csapat vesz részt a versenyeken, és ma már hazánk legnagyobb szabadidősport-eseményének számít.

Az oroszlányi szervezők figyelembe véve a kialakult egészségügyi helyzetet, a hatályos jogszabályi keretek között igyekeztek lebonyolítani az eseményt. Létszámkorlátozást vezettek be, a regisztrációkor COVID-19 nyilatkozatot kellett kitölteni a csapatoknak, kézfertőtlenítő állomásokat helyeztek ki, a pályán kívüliektől folyamatosan kérték a 1,5 méteres távolságtartást és javasolták a védőmaszk használatát is.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek