Hír
2020. November 05.

A gyümölcsök királya

Egy különleges alternatíva a vitaminok pótlására.

Jótékony tulajdonságai révén nem véletlen, hogy a gránátalmát a gyümölcsök királyának is nevezik: a kemény, hártyás résznél megbúvó rubin piros magocskák rendkívül egészségesek, és olyan anyagokat tartalmaznak, melyek jó hatással vannak a szervezetre és az immunrendszerre egyaránt.

A gránátalma a rostok, vitaminok és ásványi anyagok igazi kincsesbányája: kiváló K-vitamin-, folsav-, kálium- és magnézium-, továbbá jó B5-, B6- és E-vitamin-forrás, de antioxidáns tannin- és flavonoid tartalma is magas. Ezek mellett nagy mennyiségű C-vitamint is tartalmaz, mely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez, így egy különleges és ízletes alternatíva lehet a vitaminok pótlására is.

A gránátalmát nemcsak önmagában, de lé formájában is lehet fogyasztani. Napi egy pohár gránátalma lé jót tesz a szívnek, csökkenti a rákos sejtek kialakulását, a vérnyomást, valamint a koleszterinszintet is. A gránátalmában olyan hatóanyagok vannak, melyek védik a májat és a vesét a toxinoktól, sőt a korábbi károsodások regenerálásához, kijavításához is hozzájárulnak.

Gyulladáscsökkentő hatóanyagainak köszönhetően enyhítheti az ízületi gyulladásokkal járó megbetegedések panaszait, vastartalma miatt pedig vérszegénység ellen is jó. Jelentős öregedés gátló tulajdonsága van, a gránátalma leve ugyanis képes csökkenteni a ráncok kialakulását, egészségessé és rugalmassá teszi a bőrt.

Forrás: femina.hu


Elérhetőségeink

 • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek