Sport
2020. november 15.

Pont nélkül tértek haza

Végig meccsben volt az Oroszlány, mégis vereséget szenvedett a felnőtt férfi kosárlabda bajnokság 11. fordulójában Körmenden.

Egis Körmend – OSE Lions 79-74

Az Egis Körmend együttese jobb előjelekkel várhatta az OSE Lions elleni bajnokit, hiszen legutóbb hazai pályán legyőzték a Paksot. A vendégek ugyan vesztes meccsből jöttek, viszont abban bízhattak, hogy kettővel több mérkőzése volt összeszoknia Sebastjan Krasovec gárdájának, mint a vasiaknak.

Az első percekben minimális előnnyel az OSE járt előrébb, de végig tapadt az ellenfelére az Egis Körmend (9-12). Nagy tempóval kezdtek be a felek, elvétve akadt végig kijátszott támadás, ez pedig a vendégeknek kedvezett, akik egy sportszerűtlen hiba után öttel léptek el (13-18). A rohanós játék alábbhagyott, miközben a befejezésekbe is egyre több hiba csúszott, így a negyed végére visszajöttek a hazaiak, mondjuk ehhez kellett Mosely utolsó másodperces távoli triplája is. 23-24.

Mosely estében is megtudta fordítani az állást, viszont Hayes továbbra is lubickolt a palánk alatt, kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán a második felvonásban (32-32). Megint felpörögtek az események, ebből viszont ezúttal a hazaiak jöttek ki jobban, egészen Takács sportszerűtlenéig, amiből egyenlített az Oroszlány (38-38). A nagyszünet előtt Thames és Taylor vette hátára a csapatát, eggyel vezetett a félidőben a Körmend. 42-41.

A fordulás után büntetőkkel próbáltak ellépni a vasiak, de tartotta magát az OSE. Az első két negyedhez képest visszavettek az energiából a felek, miközben Ferencz két triplával tolta meg a körmendi szekeret (51-45). Hiába volt már kilenc is közte, Abell és Bailey kosaraival feljöttek kettőre a vendégek (54-52). A harmadik tíz perc hajráját a Körmend bírta jobban, amely végül plusz ötről várhatta az utolsó etapot. 60-55.

Illés Máté 2+1-es akciójával kezdődött a záró játékrész, Garamvölgyi kettese után újra egál volt, kezdődhetett minden elölről (60-60). Takács Kristóf egymás után két hármast is a helyére küldött, viszont továbbra is nagyot küzdött az Oroszlány, négy és fél perccel a vége előtt még semmi nem dőlt el (71-70). Egy tripla a hazaiaktól, két dupla a vendégektől, döntetlenről fordultak a végjátékra a csapatok. Ferencz nem hibázott a vonal mögül, de a megítélt háromból csak kettőt dobott be, miközben a túloldalon Anderson adta el a labdát, amit nem tudtak kihasználni a vasiak. Harminckettővel a vége előtt Williams dobott be két büntetőt, 78-74-nél támadhatott az OSE. Bíró triplája rövid lett, elszálltak az oroszlányi esélyek, szoros meccsen, a kulcsszituációkban jobban célozva győzött az Egis Körmend. 79-74.

Forrás: bball1.hu
Fotó: Egis Körmend facebook


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek