Kedvezményezett neve

Oroszlány Város Önkormányzata

A projekt címe

A helyi identitás és kohézió erősítése Oroszlányban

A projekt azonosító száma

TOP-5.3.1-16-KO1-2017-00003

A projekt megvalósulása

2018.09.01 - 2022.08.31

Szerződött támogatás összege

54.999.990 Ft

Támogatás mértéke (%-ban)

100%

A projekttel kapcsolatos további információ

Oroszlányi Polgármesteri Hivatala Aljegyzői Kabinet
Telefon: +36 34 361-444 /174-es mellék

Sajtómegjelenések
A projekt tartalmának bemutatása

A projekt keretében települési, településrészi identitást erősítő közösségfejlesztési folyamatok, illetve közösségi részvételre épülő tervezési gyakorlatok alkalmazásával szabadidős, bűnmegelőzési, közlekedésbiztonsági és közbiztonsági programok valósulhatnak meg.

A programok megvalósulásával fejlődik a közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata, az egyes közösségek egymással való kapcsolata, továbbá az új programokkal új résztvevők bevonzásával a helyi civil társadalom tovább megerősödhet. Tehát a pályázat keretében a település célterületein: Ófalu, Óváros és Újváros, az ott közösségi tevékenységet folytató civilek bevonásával – törekedve újabb, még egyik közösséghez sem tartozók megszólítására - az általuk, közösen fontosnak ítélt: helytörténeti – hagyományok megőrzése – tömegsportra való mozgósítás – környezetvédelem fókuszterületeken programokat, rendezvényeket szervezni, megvalósítani.

A projekt jelenlegi helyzete

A helyi jelentősebb intézmények, civil szervezetek képviselőivel való kapcsolatfelvétel megtörtént, megtörténtek az interjúk. Lezajlottak a közösségi beszélgetések, valamint a közösségi felmérés.

Az első partnerségi megállapodások létrejöttek.

Jelenleg folyamatban vannak a cselekvési tervek és rendezvénynaptárok kidolgozása.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kultúra
2019. July 22.

Rákóczira emlékeztek

Nagy érdeklődés övezte a Rákóczi Szövetség újabb rendezvényét szombat délután az OKSZÍK-ban, melyet a Rákóczi Emlékév tiszteletére szerveztek.

Hír
2019. July 22.

Vadveszély!

Közeleg az őznász időszaka, amely július utolsó harmadától, augusztus közepéig, végéig tart. Ilyenkor az őzek jóval aktívabbak, ugyanakkor figyelmetlenebbek és óvatlanabbak is, amely fokozza a balesetveszélyt.

Hír
2019. July 20.

Útfelújítások

Két helyszínen is átfogó útfelújítás kezdődik a városban július 22. és 31. között a Népek barátsága és a Haraszthegyi utcákban az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. (OIH) beruházásában.

Hír
2019. July 18.

Adataink a vásárlók könyvében

A GDPR kifejezés a General Data Protection Regulation (magyarul: Általános Adatvédelmi Rendelet) rövidítése. A GDPR a világ első olyan átfogó adatvédelmi törvénye, amely az összes Európai Uniós tagállamra vonatkozik.

Statisztika
2019. July 18.

Drágulás

Júniusban a fogyasztói árak átlagosan 3,4%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. A szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben.

Elérhetőségeink

 • Oroszlány Város Polgámesteri Hivatala
  Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
  +36 (34) 361-444
  hivatal@oroszlany.hu
 • A honlap tartalmáért felelős vezető:
  Lazók Zoltán
  Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek