2015. január 19.

Jól haladnak a munkák

Az enyhe téli időjárás adta lehetőségeket kihasználva az Oroszlányi Szolgáltató Zrt. megbízásából a közbeszerzési eljárás nyertese, a Terra-21 Kft. az elmúlt hetekben jó tempóban folytatta az Oroszlányi Erőművet a városi hőfogadóval összekötő távhő tranzitvezeték rekonstrukciós, kivitelezési munkáit. Az eddig elkészült, és december közepén üzembe vett új, korszerű csőszakaszokon túl jelentős előrehaladás történt mind a Vért területén belül a magasan vezetett szakaszok, mind a település külterületén a mélybe fektetett szakaszok kivitelezésében a gépészeti, mélyépítési és a bontási munkákban.

Németh Gábor alpolgármester a helyi szolgáltató és kivitelező képviselőivel rendszeres helyszíni bejárásokon és szakmai egyeztetéseken követi figyelemmel és segíti az összetett és nagy volumenű beruházást. Folyamatosan képviseli az önkormányzat érdekeit, aminek részét képezik a kifizetések és megítélt Európai Uniós, valamint hazai önerős támogatások ütemezett, szakszerű lehívása, a szükséges minisztériumi elszámolások és jelentések összeállítása.

A kivitelezés jól halad és a támogatások felhasználására, kifizetésekre már közel 60%-os arányban sor került: ezen belül a teljes anyagszállítási terjedelem még tavaly leszállításra került a kivitelezési helyszínekre, illetve a pénzügyi kiegyenlítések is megtörténtek a kivitelezési tevékenység első részszámlájával együtt. A tervek szerint idén az első félévben még négy projektjelentés és támogatáslehívás benyújtására került sor a beruházó OSz Zrt. részéről.

Az egyeztetések során intézkedtek a munkavégzéssel érintett területek és felvonulási utak járhatóvá, használhatóvá tételéről, illetve a munkálatok utáni helyreállítási kötelezettség részleteiről.


Elérhetőségeink

  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere

Népszerű cikkek