Hír
2015. szeptember 17.

Augusztusban változatlan maradt a fogyasztóiár-színvonal

Augusztusban az előző év azonos időszakához képest változatlan maradt a fogyasztói ár-színvonal. A legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk ára nőtt, az üzemanyagoké és a háztartási energiáé csökkent – áll a KSH gyorsjelentésében.

Az élelmiszerek ára 0,9%-kal emelkedett, ezen belül többek között nőtt az idényáras élelmiszerek, azaz a burgonya, a friss zöldség, gyümölcs (17,2%), az étolaj (7,7%) és a tojás (5,9%) ára, csökkent a cukoré (9,0%), a tejé (11,2%), a sajté (10,9%), valamint a liszté (4,9%). A szeszes italok, dohányáruk 3,9%-kal drágultak.

A szolgáltatásokért átlagosan 1,7%-kal kellett többet fizetni, ezen belül az üdülési szolgáltatásokért 5,6%-kal. A tartós fogyasztási cikkek átlagosan 1,3%-kal drágultak, miközben a ruházkodási cikkek ára 0,2%-kal mérséklődött. A háztartási energia ára átlagosan 2,7%-kal csökkent, ezen belül az elektromos energiáé 5,7, a távfűtésé 3,4%-kal. Az egyéb cikkekért (lakással, háztartással és testápolással kapcsolatos cikkek, gyógyszerek, járműüzemanyagok, valamint kulturális cikkek) 4,5, ezen belül a járműüzemanyagokért 11,9%-kal kellett kevesebbet fizetni.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek