Hír
2015. szeptember 23.

Nincs veszélyben a távfűtés

Rendben, a terveknek megfelelően haladnak a munkálatok, így nincsen veszélyben Oroszlány és Bokod távfűtése, illetve melegvízellátása – állapította meg a keddi bejáráson Kovács András Zoltán, az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. vezérigazgatója, Lazók Zoltán oroszlányi polgármester, Kontschán Jenő a Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, valamint Hegedűs Attila, az MVM ERBE gépészmérnöke.

A három gázkazán már tető alatt van, elkészült a kémény alapozása, és megtörténtek a rendszerre való rákötés előkészületei is. Folyik az engedélyeztetési eljárás, és a gázvezeték lefektetése.

Mint arról már az országos média is beszámolt, a Vértesi Erőmű a környezetvédelmi normák szigorodása miatt 2015. december 31. után nem tüzelhet el szenet, és bár megtörtént a bezárás bejelentése, annak pontos részletei jelenleg nem ismertek. A Vért 2020-ig kötelezettséget vállalt Oroszlány és Bokod ötezer lakásának és közületeinek távhő- és melegvízellátására, amit 2016 januárjától az MVM Oroszlányi Erőműfejlesztő Zrt. gázkazános „mini erőműve” lát majd el.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek