Közélet
2015. szeptember 28.

Mária szobrot állítanak a Szép Ilonka forrásnál

Zarándokok sokasága érkezett Oroszlányból, Tatabányáról, Kecskédről, Környéről, Várgesztesről, de az ország távolabbi településeiről, sőt, a határon túli Felvidékről is vasárnap délután Vértessomlóra, hogy együtt ünnepeljék a helyi vállalkozó, Batin Péter Szűz Mária szobrának felszentelését.

A zsúfolásig megtelt kegytemplom közepén, virágerdővel körülvéve állt az Olaszországban elkészített alkotás, aminek története a májusi, péliföldszentkereszti anyák napi búcsúra vezethető vissza. Az odáig vezető úton több imahely is található, azonban a Csíksomlyótól Mariazellig tartó, 1400 kilométer hosszú Mária-út vértessomlói szakaszán egyetlen egy sem. Ez a tény ösztönözte Batin Pétert, hogy megteremtse egy ilyen imahely lehetőségét, a vasárnap felszentelt szobrot ugyanis a Mári-út melletti Szép Ilonka forrásnál állítják fel a közeljövőben.

A misét celebráló Székely János püspök, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke többek között arra hívta fel a hívek figyelmét, hogy sok ember él közöttünk úgy, hogy létének nincsen célja, nincs értelme, nincs igazi öröme.

- A Mária-út – többek között – abban is segít, hogy felismerjük életünk igazi értelmét és célját, felismerjük, hogy nem egyedül járjuk ezt az utat. Ezért is vagyunk hálásak mindazoknak, akiknek hite és szeretete ezt az utat építi – fogalmazott a főpap, aki ezt követően megáldotta Szűz Mária szobrát.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek