Önkormányzat
2015. október 01.

Civil pénzek

Sokakat érint a civil szervezetek támogatási rendszere, az igénylő szervezetek, a támogatható tevékenységek, programok köre, a támogatás nyújtásának eljárási szabályai. Az ezzel kapcsolatos önkormányzati rendelet-tervezet megvitatására invitálta az érintetteket szerda délután File Beáta jegyző.

A művelődési központ kamaratermében tartott prezentáció során a résztvevők megismerkedhettek a döntést megalapozó, ellenőrizhető információátadással, a szükséges adatok, nyilatkozatok, szakmai és pénzügyi tartalmak előkészítésének menetével.

A támogatható tevékenységek körébe tartoznak többek között az iskolarendszeren kívüli önképző tanfolyamok, előadások, szakkörök, a felnőtt oktatás, a település környezeti, szellemi, művészeti értékeinek, hagyományainak feltárására, megismertetésére irányuló tevékenységek. Szintén sikerrel vehetnek részt a pályázati eljárásban a helyi kulturális élet eseményeinek megvalósítását célzó projektek.

Az önkormányzat a jövőben is támogatni kívánja az ismeretszerző, alkotó, művelődő közösségek tevékenységét, különösen a gyermekek, fiatalok és idősek művelődési, művészeti és közösségi életét, nem utolsó sorban pedig a különböző sportágakat. Az illetékesek minden év november 30-ig írják ki a pályázatot, amire egész éves programot célszerű benyújtani, de egy pályázatban több tevékenységre, programra irányuló támogatási igény is előadható – fogalmazott File Beáta.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek