Önkormányzat
2015. október 01.

Összhang jellemezte a közmeghallgatást

Miután Lazók Zoltán polgármester megnyitotta a rendezvényt, Németh Gábor szakmai alpolgármester prezentációjában – a posta mögötti területek példáján – mutatta be, hogy a város előtt álló években mely területeken számíthatunk komoly és átfogó felújításokra. A hallgatók megtudhatták, hogy minden évben egy-egy nagyobb, komplex terület kerülhet faltól-falig történő rekonstrukcióra. Minden projektnél érintette a parkolóhelyek számának növelését, a csapadékvíz-elvezetés, közvilágítás és a köztéri bútorok kérdését.

Az alpolgármester beszélt arról is, hogy a Takács Imre út meghosszabbítása – mint a városlakók évtizedes vágya – egyelőre csak állami források bevonásával valósítható meg. Ehhez azonban szükséges a város területén belüli részek, a Takács-Rákóczi kereszteződés, és a temető környékének előzetes rendezése.

Sólyom Jöran, a VFKB elnöke az általa indított lakossági problémagyűjtő kampány eredményeit összegezte, kiemelve az előzőeknél kisebb, de többek által felvetett problémákat. Ezek rendezése is várható néhány éven belül, miután bizottsága és a képviselőtestület megállapodik a jelzett helyszínek a fontossági sorrendjéről. Kiemelte a lakossági egyeztetések szerepének fontosságát a kisebb és nagyobb beruházások esetén is.

File Beáta jegyző a közterület-felügyelet, és a köztéri kamerarendszerek bővítésének eredményeit mutatta be. Vázolta, hogy a játszóterek felújítására a következő évekbe sort kell keríteni – de csak az állagmegóvást szolgáló kamerás megfigyelés telepítésével egyidejűleg. Szólt továbbá a közösségi együttélés szabályaival kapcsolatos rendelet tervezetről, amellyel kapcsolatban folytatódnak a szakmai és lakossági egyeztetések.

Többek szerint az utóbbi évek egyik legeredményesebb, leginkább célravezető közmeghallgatása zajlott le kedden.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek