Önkormányzat
2015. október 07.

Vezetékcsere miatt csúszik a beruházás

Dacára annak, hogy a komplex közterület felújítási munkálatokat hosszas tervezés, és az érintett közműcégekkel, ingatlan tulajdonosokkal történt többszörös tervegyeztetés előzte meg, a tömbök közötti, belső területen a felszín alatt a kivitelező nem várt akadályokba ütközött – tájékoztatott Németh Gábor alpolgármester.

A burkolat és egyéb közműépítési munkák elkezdése előtt az ÉDV Zrt. a korábbi megállapodásnak megfelelően elkezdte a lakóépületek ivóvíz bekötéseinek cseréjét. Ennek során olyan, több évtizedes (technológiáját tekintve az 50-es és 60-as években alkalmazott), jelenleg is üzem alatt lévő elektromos kábeleket találtak (0,4 Kv), melyek cseréje az áramszolgáltató, egyben a vezetékrendszer tulajdonosa és üzemeltetője, az E-On szerint is abszolút indokolt és nem igazán halogatható.

Az áramszolgáltató a feltárt és a tervezés, közműegyeztetés időszakában rendelkezésre álló közműtervekben foglaltakkal ellenben, számos esetben máshol haladó kábelei cseréjét eredetileg 2017-re ütemezte. A szolgáltató ezen beruházási ütemezése azonban a tervezett közterületi munkák jellege miatt (jelenlegi burkolatok teljes bontása, új csapadékvíz elvezetés kiépítése, többféle díszburkolat kialakítása és a későbbi parkosítás) nem lenne szerencsés.

Az állapotokat felismerve az áramszolgáltató is az előrehozott csere lehetőségeit keresi saját működésén belül, melyhez az Önkormányzat és az egyéb építési munkákat végző kivitelező is konstruktívan áll hozzá. Az már most biztosra vehető, hogy a területen a parkosítás (füvesítés, cserjék pótlása, padok, egyéb közterületi bútorzatok kihelyezéses) a leírtak miatt áthúzódik a jövő év elejére, a kivitelezésre alkalmas tavaszi időszakra.

A megkezdett munkálatok mielőbbi folytatása érdekében a Polgármesteri Hivatal Beruházási és Városüzemeltetési Osztálya és az E-On helyi és regionális vezetése folyamatosan, a helyszínen is egyeztet a lehető leggyorsabb, és műszakilag megfelelő megoldás érdekében.

A gyors rendezés érdekében a helyszínen dolgozó kivitelező is felajánlotta segítségét a szükséges extra földmunkákkal kapcsolatban. A megnyugtató és átfogó műszaki megoldáshoz szükséges pénzügyi források előteremtésén az érintett felek szintén közösen dolgoznak.


Elérhetőségeink
  • Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal
    Oroszlány, Rákóczi Ferenc út 78.
    +36 (34) 361-444
    hivatal@oroszlany.hu
  • A honlap tartalmáért felelős vezető:
    Lazók Zoltán
    Oroszlány Város polgármestere
Népszerű cikkek